Cele mai citite
 


Ieşenii, informaţi despre importanţa alimentaţiei şi a suplimentelor în prevenirea îmbătrânirii cerebrale
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Minte sanatoasa
 

Peste o sută de persoane au aflat vineri despre importanţa alimentaţiei şi a suplimentelor alimentare în prevenirea îmbătrânirii cerebrale, în cadrul unui simpozion organizat de reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan International.

Cu acest prilej, participanţii la evenimentul intitulat "Alimentele care ne distrug creierul. Şi viaţa. Cum trebuie să ne hrănim pentru a întârzia efectele trecerii timpului" au aflat despre "Rolul nutriţiei - alimente şi suplimente alimentare - în menţinerea sănătăţii fizice şi psihice", rolul suplimentelor alimentare ca elemente de diversificare ale dietei sănătoase cu efect în încetinirea îmbătrânirii, despre medicina integrativă şi terapiile complementare importante în optimizarea activităţii cerebrale şi calităţii vieţii în procesul de îmbătrânire.
Conf. dr. Luiza Spiru, preşedintele Fundaţiei Ana Aslan International, şef al Departamentului de Geriatrie - Gerontologie - Gerontopsihiatrie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", coordonator European Alzheimer's Disease Consortium pentru România, le-a explicat participanţilor cum trebuie să ne schimbăm stilul de viaţă pentru a beneficia de o îmbătrânire frumoasă şi ce înseamnă "brain aging health style".
În cazul în care ne protejăm creierul, inclusiv prin alimentaţie, prevenim rezultatele îmbătrânirii cerebrale - a fost un alt subiect explicat participanţilor de către specialiştii în nutriţie, precum prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti. AGERPRES/(A - Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. Mencinicopschi atrage atenţia asupra dietelor pentru slăbit Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, a subliniat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că dietele pentru slăbit trebuie urmate cu mare atenţie.
'Alimente pentru o viaţă sănătoasă', ghid pentru prevenţie şi terapeutică Ghidul de prevenţie şi terapeutică 'Alimente pentru o viaţă sănătoasă', care prezintă în detaliu rolul alimentelor şi al substanţelor considerate esenţiale pentru menţinerea sănătăţii, a fost lansat joi, la Sala Dalles, din Capitală.
Brăila: 'Ziua Ana Aslan', la Conferinţa naţională a medicilor de familie Memoria Anei Aslan, specialista în gerontologie care şi-a dedicat întreaga viaţă cercetărilor în prevenirea şi tratamentul îmbătrânirii patologice, va fi omagiată sâmbătă, în oraşul natal Brăila, prin organizarea 'Zilei Ana Aslan' în cadrul Conferinţei 'Medicina de Familie - prima linie în asistenţa...
Cluj: Simpozion dedicat alimentaţiei ca factor esenţial în menţinerea sănătăţii Medici, farmacişti şi studenţi din învăţământul superior medical vor discuta despre alimentaţia adecvată cantitativ şi calitativ ca factor esenţial în menţinerea sănătăţii, la Simpozionul cu tema "Nutriţia - Medicina viitorului", care se va desfăşura în zilele de 14 şi 15 decembrie, la Universitatea...
Ziua 'Ana Aslan' sărbătorită pentru prima dată Societatea Medicilor de Medicina Familiei/Medicină Generală Brăila împreună cu Fundaţia ''Ana Aslan'' International au sărbătorit, pentru prima dată, 'Ziua Ana Aslan', cu ocazia celei de-a 5-a Ediţii a Conferinţei Naţionale cu tema ''Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală'', în semn...
Simptomele bolii Alzheimer apar mai devreme decât în trecut, adică până la 45 de ani Bucureşti, 21 oct /Agerpres/ - Cercetările arată că stresul cotidian, dublat şi de alţi factori, a condus la apariţia tot mai devreme a bolilor neuro-degenerative, astfel că se constată apariţia simptomelor bolii Alzheimer până la 45 de ani, a declarat, joi, conf.dr.Luiza Spiru, preşedintele Fundaţiei...