Cele mai citite
 


Ministrul norvegian al sănătăţii şi serviciilor sociale va efectua săptămâna viitoare o vizită în România
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul norvegian al sănătăţii şi serviciilor sociale, Anne-Grete Strrm-Erichsen, va efectua o vizită în România în perioada 28-29 iunie, cu acest prilej urmând să inaugureze mai multe proiecte finanţate prin Granturile SEE şi norvegiene, informează vineri Asociaţia Salvaţi Copiii.
Potrivit sursei citate, ministrul norvegian se va întâlni şi cu omologul român, Cseke Attila, pentru a discuta despre continuarea colaborării dintre România şi Norvegia în domeniul sănătăţii.
Oficialul norvegian va participa la lansarea Centrului Pilot de Referinţă pentru boli rare din Zalău, care a fost înfiinţat ca urmare a implementării proiectului 'Parteneriat norvegiano-român pentru boli rare', în valoare de 2,1 milioane euro, finanţat printr-un grant din Norvegia şi prin contribuţia Ministerului Sănătăţii din România. Proiectul a fost realizat de Asociaţia Prader Willi România în parteneriat cu Centrul de resurse pentru afecţiuni rare Frambu din Norvegia.
De asemenea, ministrul norvegian al sănătăţii va participa şi la deschiderea oficială a Centrului de Consiliere Parentală din Bucureşti, dezvoltat de către organizaţia Salvaţi Copiii România în cadrul proiectului, finanţat prin Granturile SEE, 'Consiliere parentală pentru sănătatea familiilor din România'. Unitatea din Bucureşti este una din cele cinci astfel de centre publice deschise în Iaşi, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciilor de sănătate mentală oferite copiilor din România.
Nu în ultimul rând, ministrul norvegian va vizita Centrul de Zi pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare, deschis recent în cadrul Spitalului de Psihiatrie Titan 'Dr. C-tin Gorgos'. Înfiinţat cu ajutorul Granturilor norvegiene, co-finanţat de Ministerul Sănătăţii şi de Primăria Municipiului Bucureşti, noul centru de zi, construit şi echipat la standarde înalte, va oferi tratamente şi servicii medicale adecvate pentru aproximativ 600 de copii anual.
Prin cele două programe financiare, Granturile SEE şi cele norvegiene, cele trei state SEE/AELS, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, au alocat pentru România asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 98,5 milioane euro, pentru perioada 2007-2009, ca urmare a angajamentului lor, conform Acordului privind Spaţiul Economic European (SEE), de a contribui la coeziunea socială şi economică între statele membre ale SEE.
Din suma totală, contribuţia Norvegiei se ridică la aproximativ 97%. Granturile SEE şi cele norvegiene sunt destinate susţinerii dezvoltării sociale şi economice a României prin co-finanţarea de proiecte în câteva sectoare cheie: sănătate şi îngrijirea copilului, protecţia mediului, producţie sustenabilă, patrimoniu cultural şi sectorul ONG. AGERPRES/(AS, Karina Olteanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul de Consiliere pentru Părinţi din Bucureşti a fost deschis oficial în prezenţa ministrului norvegian al sănătăţii Centrul de Consiliere pentru Părinţi din Bucureşti a fost deschis oficial, miercuri, în prezenţa ministrului norvegian al sănătăţii şi serviciilor sociale, Anne-Grete Strom-Erichsen, şi a ambasadorului Norvegiei la Bucureşti, Oystein Hovdkinn.
Miniştrii Sănătăţii din România şi Norvegia au plantat un copac la inagurarea centrului de boli rare Miniştrii Sănătăţii din România şi Norvegia, Cseke Attila şi Anne-Grete Strom-Erichsen, au plantat împreună un arbore în curtea primului centru pentru bolile rare din ţara noastră, inaugurat miercuri la Zalău, ca simbol al colaborării dintre cele două state în cadrul proiectului iniţiat de Asociaţia...
Salvaţi Copiii România lansează un nou proiect, în beneficiul copiilor cu tulburări de sănătate mintală Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează proiectul Servicii integrate pentru copiii cu probleme de sănătate mintală, copiii victime ale violenţei domestice și familiile acestora. Scopul demersului este formarea de personal specializat care să ofere sprijin și să asigure cea mai bună...
Sălaj: Centru pentru boli rare, unic în România, la Zalău Un centru pilot de intervenţie personalizată în cazul persoanelor afectate de boli rare, unic în România, va fi inaugurat la finalul lunii iunie la Zalău, în prezenţa miniştrilor Sănătăţii din România şi Norvegia.
Sălaj: Pacienţii cu boli rare din România, între durere şi speranţă (reportaj) Centrul Pilot de Referinţă pentru Boli Rare "NoRo" din Zalău a oferit, în primul an de la înfiinţare, recuperare şi integrare prin diverse tipuri de terapii, dar şi activităţi socio-educative pentru circa 125 de copii cu boli rare din întreaga ţară, alături de informare şi consiliere pentru părinţii...
Norvegia va oferi României 305 milioane de euro, ajutor nerambursabil în perioada 2012-2014 Norvegia va oferi României un ajutor nerambursabil de 305 milioane de euro în perioada 2012-2014 prin programele Mecanismului Financiar Spaţiului Economic European (SEE) şi al Programului de Cooperare Norvegian, un sfert dintre aceste fonduri urmând a fi alocate pentru proiecte din domeniul protecţiei...