Cele mai citite
 


Senatorul Ion Rotaru: Blocarea la Ministerul Finanţelor a proiectului de stimulare financiară a medicilor este lipsită de logică
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, la Brăila, că blocarea la Ministerul Finanţelor a proiectului de stimularea financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale este lipsită de logică, în condiţiile în care banii nu vin de la bugetul central al statului.
'Ministrul Cseke mi-a spus săptămâna aceasta că iniţiativa este blocată undeva la Ministerul Finanţelor. Este o mare eroare ceea ce se întâmplă. Atitudinea Ministerului Finanţelor este lipsită de logică, în condiţiile în care pleacă în continuare foarte mulţi medici din ţară. Este o problemă extrem de gravă, care este tratată fără niciun fel de viziune', a declarat Rotaru.
Proiectul privind stimularea financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale este o propunere a preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
'Se află site-ul ministerului propunerea Brăilei de stimulare a cadrelor medicale. Este o propunere a mea personală şi nu este singura. Am mai propus despărţirea dintre public şi privat în spitale. Consiliile judeţene şi primăriile, care consideră că pot stimula, nu este obligatoriu, activitatea medicală să poată aloca bani de la bugetele locale, în funcţie de nişte criterii, care vor fi propuse de spital şi aprobate în plenul CJ', a declarat Bunea Stancu.
Conform proiectului de act normativ, personalul medico-sanitar din unităţile sanitare administrate de autorităţile locale care acceptă să participe la proiectul ministerului va beneficia, lunar sau trimestrial, de venituri suplimentare în bani de la bugetul autorităţii locale.
Printre criteriile stabilite de Ministerul Sănătăţii se află comportamentul personalului medico-sanitar faţă de pacienţi prin chestionarea acestora, rezultatele obţinute de medic la creşterea raportului bolnavi trataţi ambulator şi în regim de spitalizare comparativ cu bolnavi internaţi în regim de spitalizare continuă sau timpul de aşteptare a pacienţilor programaţi la ambulatoriile de specialitate. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Rotaru: Proiectul de stimulare financiară a medicilor s-a blocat probabil pentru că iniţiativa a plecat de la Brăila Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că proiectul de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale s-a blocat la Ministerul Finanţelor probabil pentru că iniţiativa a plecat de la Brăila.
Programul pilot de stimulare financiară a personalului din spitale, propunerea preşedintelui CJ Brăila Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că propunerea CJ de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi că ea va sta la baza proiectului ordonanţei de...
Senatorul Ion Rotaru: Va fi emisă OUG de reglementare a programului de stimulare financiară a personalului din spitale Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru, spune că ministrul Attila Cseke i-a confirmat că, în maxim două săptămâni, va fi emisă ordonanţa de urgenţă care reglementează programul de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale.
Brăila: Comasarea spitalelor se face prin şantaj, afirmă preşedintele Comisiei de sănătate din Senat Senatorul PSD de Brăila, Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii utilizează ''şantajul'' pentru a pune în aplicare hotărârea privind comasarea spitalelor, deoarece condiţionează clasificarea spitalelor şi acordarea...
Program-pilot de stimulare financiară a personalului din unităţile sanitare publice Medicii şi asistenţii medicali din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale din judeţele Bihor, Brăila, Hunedoara şi Satu Mare ar putea beneficia de venituri suplimentare, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Brăila: Doi pacienţi au beneficiat anul trecut de bani de la Ministerul Sănătăţii pentru tratamente în străinătate Doi pacienţi din Brăila au beneficiat anul trecut de bani de la Ministerul Sănătăţii pentru tratamente în străinătate, a declarat pentru AGERPRES şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.