Cele mai citite
 


Timiş: Consumul de droguri de către minori începe de la neglijenţa părinţilor faţă de copii
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul de droguri în rândul minorilor creşte, în cele mai multe cazuri, din cauza neglijenţei familiei faţă de copiii lor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, comisar-şef Mihaela Tomiţă de la Centrul Antidrog Timişoara.
'Este foarte greu, de multe ori, să-i faci pe părinţi să înţeleagă că trebuie să fie mult mai atenţi cu copiii lor şi că trebuie să se apropie şi să ţină legătura cu şcoala, cu psihologii şcolari, cu noi (Centrul Antigrog Timişoara - n.r.). Ei nu ştiu cum să se apropie de copiii lor, să-i direcţioneze spre alte activităţi - sport, arte, divertisment', a precizat Tomiţă.
Potrivit acesteia, inventivitatea celor care consumă droguri este foarte mare, spre exemplu, la o petrecere, minorii participanţi consumau un chec, ceea ce nu le-a atras atenţia părinţilor, dar prăjitura conţinea plante etnobotanice.
Mihaela Tomiţă a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul elevilor care au consumat cel puţin o dată droguri a crescut sensibil faţă de anul trecut (peste 7%), dar a crescut foarte mult numărul tinerilor care vin la Centrul Antidrog pentru a vorbi despre problemele lor pe această.
'Cei care vin ori se simt în pericol de a ajunge să consume droguri ori au consumat, deja, şi vin pentru consiliere. De asemenea, vin şi părinţi spre noi', a spus Tomiţă.
Aceasta a subliniat faptul că vineri a fost lansată campania 'Anonimul', care li se adresează celor care au astfel de probleme sau care doar se simt atraşi de consumul de ierburi.
Din toamnă, campania va continua în şcoli, unde se va promova mai accentuat rolul psihologului şcolar şi a corpului didactic în prevenirea consumului de substanţe interzise, prin atragerea elevilor spre alte activităţi extraşcolare mai atractive în cadrul cărora aceştia să-şi petreacă timpul liber şi să nu fie atraşi de droguri.
'Tinerii trebuie conştientizaţi asupra unei diferenţieri şi anume faptul că aceste substanţe sunt ilegale pentru că sunt periculoase şi nu sunt periculoase pentru că sunt ilegale', a conchis Tomiţă. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Cinci suspecţi de trafic de droguri de risc, audiaţi la DIICOT Timişoara Cinci suspecţi de trafic de droguri de risc, din Mehedinţi şi Timiş, vor fi audiaţi la DIICOT Timişoara, în urma unei descinderi la mai multe adrese din cele două judeţe, care au avut loc luni dimineaţa.
Violenţa în şcoli şi consumul de droguri - probleme reale pentru autorităţile locale, Poliţie, Biserică, politicieni Violenţa în şcoli şi consumul de droguri, etnobotanice, alcool şi tutun de către elevi au constituit principala temă a simpozionului organizat joi de Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3 şi de deputatul PSD Gabriela Podaşcă, împreună cu Primăria Sectorului 3 şi Asociaţia Europeană pentru Siguranţă şi...
Timiş: Magazinele 'de vise', ţinute la distanţă de şcoli şi campusuri universitare Timişoara, 2 dec /Agerpres/ - Autorităţile timişene au decis, joi, că magazinele care comercializează plante etno-botanice vor fi supuse unui regim de funcţionare aspru, după ce, din ianuarie până acum au ajuns în spitalele din Timişoara 157 de persoane care au suferit complicaţii în urma consumului...
Timiş: Descinderi în forţă la grupări mafiote care vindeau droguri de mare risc elevilor Ofiţeri de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara şi cei de la Serviciul de Acţiuni speciale al Poliţiei Timiş desfăşoară, marţi dimineaţa, o amplă operaţiune în forţă pentru anihilarea unei grupări de traficanţi de droguri de risc şi mare risc care vindeau stupefiantele elevilor...
Timiş: Consilierii PDL vor să se pună lacăt pe magazinele 'de vise' Democrat-liberalii din Consiliul Local Timişoara (CLT) vor închiderea tuturor magazinelor 'de vise' din oraş, iniţiind şi un proiect de hotărâre de consiliu local care să stopeze vânzarea de plante etnobotanice.
Timiş: Dosare penale pentru administratorii unor magazine de plante etnobotanice Administratorilor a trei din cele şase magazine din Timişoara în care se comercializează plante etnobotanice li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi falsificare de alimente sau alte produse, în urma verificărilor efectuate de echipe mixte de control.