Cele mai citite
 


CJAS a achitat doar 50% din medicamentele compensate
luni, 3 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Suceava, 3 aug /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a achitat în termen legal 53,7% din consumul de medicamente compensate şi gratuite aferent lunii aprilie şi 55% din serviciile raportate pentru luna iunie de furnizorii de servicii medicale de recuperare din judeţ, excepţie făcând serviciile medicale ale bazelor de tratament din staţiuni şi spitale.

Directorul CJAS Suceava, Cristina Iordăchel, a declarat, luni, că pentru medicamentele compensate şi gratuite, în conformitate cu prevederile contractului cadru, plăţile se fac la 60 de zile calendaristice de la data depunerii facturii de către farmacii, aceasta ajungând la CJAS în luna următoare consumului.

Iordăchel a precizat că, din discuţiile purtate cu furnizorii de medicamente, a reieşit că nu vor exista probleme în onorarea reţetelor pentru afecţiunile oncologice şi diabet în următoarele luni, fiind în curs achitarea fondurilor aferente lunii aprilie.

Totodată, CJAS Suceava a decontat integral, în luna iulie, în termenul legal de plată, contravaloarea serviciilor medicale prestate şi raportate în luna iunie de medicii de familie din judeţ, serviciile medicale spitaliceşti contractate şi raportate, cele stomatologice şi de specialitate, cu excepţia ambulatoriilor de spital, precum şi serviciile medicale paraclinice (laboratoare de analize medicale, radiologie şi imagistică), serviciile medicale contractate şi raportate de Serviciul Judeţean de Ambulanţa şi serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu.

Iordăchel a menţionat că vor fi plătite cu prioritate serviciile medicale prestate de spitale, Ambulanţă şi medicii de familie. AGERPRES/(Silvia Marcu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Acces al bolnavilor la medicamente compensate şi gratuite, fără liste de aşteptare Judeţul Timiş a beneficiat în acest an de alocări de fonduri importante, ceea ce a asigurat accesul tuturor bolnavilor la medicamente gratuite şi compensate fără liste de aşteptare, a declarat joi prof. univ. dr. Victor Dumitraşcu, director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş...
Suceava: Farmaciile din judeţ au primit bani pentru medicamente compensate Fondul pentru medicamente gratuite şi compensate al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a fost suplimentat.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Vrancea: Fără medicamente compensate în farmaciile din judeţ Farmaciile din judeţul Vrancea nu mai eliberează reţete compensate, deoarece Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a epuizat bugetul pentru luna iulie.
Sălaj: S-au epuizat fondurile pentru medicamente compensate Fondurile pentru medicamente compensate şi gratuite s-au epuizat pentru judeţul Sălaj, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj notificând în acest sens toate cele 54 de farmacii din judeţ ce au contract cu instituţia amintită.
Mureş: Colegiul Farmaciştilor a dat în judecată CAS pentru o datorie de 800.000 lei din 2010 Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Mureş, Iustina Vas, a declarat vineri că a depus o plângere la instanţa de judecată împotriva Casei de Asigurări de Sănătate Mureş, pentru neplata datoriilor în valoare totală de 800.000 lei, către farmaciile care au eliberat medicamente compensate pentru pensionarii...