Cele mai citite
 


Tulcea: Sporuri de 100% pentru medicii de familie din Deltă
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie care îşi desfăşoară activitatea în comunele izolate din Delta Dunării vor primi sporuri de 100%, potrivit şefei Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Tulcea, Laurenţia Militaru.
'Acordarea acestor sporuri de 100% pentru medicii de familie care lucrează în Delta Dunării a fost agreată de ministrul Sănătăţii şi de preşedintele Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate. Este un mare câştig pentru comunităţile din Delta Dunării, dar şi pentru medici, în condiţiile în care anul trecut sporurile acordate acestora nu erau mai mari de 40-50%', a declarat vineri pentru AGERPRES directoarea DSP.
Ea a mai spus că în ultima perioadă s-a constatat că şi primarii comunelor din Delta Dunării doresc să vină în sprijinul medicilor de familie pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei din zonele izolate, în condiţiile în care în urmă cu cinci sau şase ani primarii nu păreau a fi interesaţi de atragerea medicilor de familie.
'Acum primarii vin spre noi şi se interesează de cum pot să îi sprijine pe medicii de familie pentru ca aceştia să vină în Delta Dunării. Sunt condiţii grele pentru medici pe timp de iarnă, când comunităţile sunt izolate, dar şi în restul anului. Delta este foarte frumoasă, dar sunt foarte multe obstacole şi greutăţi pentru cei care locuiesc acolo, iar medicii trebuie să fie stimulaţi să lucreze şi în aceste zone', a menţionat directoarea DSP.
De altfel, vineri, conducerea DSP se va întâlni cu medicii de familie din judeţ pentru a discuta noile reglementări legale din domeniu, printre acestea numărându-se şi acordarea sporurilor de 100% pentru medicii din Deltă.
La nivelul judeţului Tulcea, există în momentul de faţă 90 de medici de familie, cel mai mare deficit de medici înregistrându-se în mediul rural, inclusiv în Delta Dunării. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Doar 50% din unităţile administrativ-teritoriale izolate din Delta Dunării au medici de familie Doar patru din cele opt unităţi administrativ-teritoriale izolate din Delta Dunării au, în momentul de faţă, medici de familie, sporul de care beneficiază aceştia urmând să se dubleze în luna aprilie, dacă Ministerul Sănătăţii va aplica procentul de majorare anunţat joi de ministrul Nicolae Bănicioiu...
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Horia Teodorescu, candidat USL la şefia CJ Tulcea: Am să încerc ca în comune să fie asigurată asistenţa medicală primară(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, deputatul Horia Teodorescu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul în care va câştiga competiţia electorală, îmbunătăţirea infrastructurii din mediul rural va fi o prioritate şi în aproape doi ani în toate comunele din judeţ...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.