Cele mai citite
 


Un copil de 4 ani spitalizat în Belgia din cauza unei infectări cu E.coli
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un copil de 4 ani se află la terapie intensivă la Verviers /estul Belgiei/, după ce a fost infectat de E.coli, relatează vineri France Presse, citând autorităţile sanitare belgiene.
Bacteria E.coli cu care este infectat băieţelul nu are aceeaşi tulpină cu cea a bacteriei care a făcut 38 de morţi în Germania, a precizat cabinetul ministrului sănătăţii al Federaţiei Valonia-Bruxelles, Fadila Laanan, citat de agenţia de presă belgiană.

Bacteria responsabilă de spitalizarea copilului este de tipul E157, ce provoacă circa cincizeci de cazuri de infectări pe an în Belgia. Experţii încearcă să determine originea acestei contaminări.

Copilul s-a îmbolnăvit după ce a mâncat un steak tartare /biftec tartar/, însă experţii examinează toate pistele şi vor să afle mai ales dacă bacteria ar fi putut fi transmisă de unul dintre ingredientele ce au însoţit carnea crudă. În ceea ce-i priveşte, anchetatorii Agenţiei alimentare /AFSCA/ încearcă să depisteze originea cărnii.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Medic "Marie Curie": Un copil e la Terapie Intensivă, alţi şase sunt internaţi pe secţia de Nefrologie Medicul Loredana Popa, de la Spitalul Marie Curie, a declarat duminică dimineaţa că pe secţia Nefrologie a spitalului sunt internaţi şase copii, iar un altul se află la Terapie Intensivă.
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...
Arabia Saudita: 25 de morţi în incendiul dintr-un spital (Protecţia civilă) Cel puţin 25 de persoane au murit şi 107 au fost rănite joi într-un incendiu care a cuprins o parte dintr-un spital situat în sud-vestul Arabiei Saudite, a anunţat agenţia locală a Protecţiei Civile citate de agenţia France Presse (AFP).
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Colectiv/ Spitalul Bagdasar-Arseni: Patru răniţi aflaţi la Terapie Intensivă au starea ameliorată Patru răniţi în clubul Colectiv, internaţi în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar-Arseni, au o stare ameliorată, a declarat duminică pentru AGERPRES medicul Mircea Carantino.