Cele mai citite
 


Şapte persoane spitalizate în Franţa sub suspiciunea de contaminare cu bacteria E.Coli
sâmbătă, 25 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şapte persoane au fost spitalizate joi seară la Bordeaux, în sud-vestul Franţei, fiind suspectate de contaminare cu bacteria E.coli, au anunţat autorităţile sanitare, citate de AFP.
"Trei persoane sunt în stare gravă", a precizat Nicole Klein, directoarea Agenţiei regionale de sănătate (ARS). "Cele trei persoane au fost plasate sub dializă, iar una se află la reanimare", a adăugat ea.

Cei trei pacienţi sunt femei cu vârste cuprinse între 40 şi 65 de ani, a precizat un reprezentant al spitalului din Bordeaux. În total, opt persoane suferă de forme grave de diaree, dintre care două sunt afectate de asemenea de Sindromul Hemolitic Uremic (SHU), care determină complicaţii renale. Un pacient, care suferă de diaree, nu a fost spitalizat, conform ARS.

"Bolnavii sunt toţi adulţi. Nu este vorba de o îmbolnăvire în grup. Nu sunt persoane care se aflau împreună, ci persoane care au venit la spital în aceeaşi zi", a explicat Nicole Klein.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Discuţii la nivel european privind cazurile de contaminare cu E.coli din Franţa /responsabil al CE/ La nivel european au loc discuţii cu privire la cazurile de contaminare cu bacteria E.coli din Franţa, pentru a stabili dacă este sau nu necesară lansarea unei alerte în Uniunea Europeană /UE/, a indicat sâmbătă Comisia Europeană /CE/ citată de AFP.
Germenii plantei schinduf, sursa de contaminare cu E.coli în Franţa şi Germania Germenii plantei schinduf, denumit şi fân grecesc sau regional molotru, constituie, cel mai probabil, legătura dintre cele două focare de contaminare cu E.coli înregistrate în Franţa si Germania, potrivit concluziilor Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) şi Centrului European pentru...
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
Bacteria E.coli: cazuri raportate în 12 ţări, potrivit OMS Douăsprezece ţări au raportat cazuri de contaminare cu bacteria E.coli enterohemoragică care a provocat până în prezent moartea a 18 persoane, majoritatea în Germania, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, relatează AFP.
Şase persoane în stare gravă în Franţa după participarea la studii clinice pentru un nou medicament Şase persoane se află în stare gravă în Franţa după ce au luat parte la un studiu clinic pentru un laborator european anonim care testa un nou medicament, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din Franţa citat de agenţia Reuters.