Cele mai citite
 


Ciclism: UCI a lăsat să se înţeleagă că vor apărea noi cazuri de dopaj, bazate pe paşapoarte
duminică, 26 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea ciclistă internaţională (UCI) a lăsat să se înţeleagă că vor apărea în curând alte cazuri de dopaj, depistate pe baza anomaliilor din paşapoartele biologice.
Federaţia de ciclism, prima care a adăugat paşaportul biologic la arsenalul său antidopaj în 2008, a depistat deja 5 alergători dopaţi în 2009, şi alţi 3 în 2010, între care şi italianul Franco Pellizoti, pornind de la variaţiile anormale ale parametrilor lor sanguini.
Iar dacă de 1 an nu s-a adăugat niciun alt caz listei, UCI are în colimator alte cazuri suspecte, pe care le-a supus analizei experţilor independenţi, însărcinaţi să determine dacă aceste anomalii sunt cu adevărat consecinţele unui dopaj sanguin.
"Am avut încă o reuniune cu Agenţia mondială antidopaj în februarie, precum şi cu experţii. Am discutat câteva cazuri. Lucrurile continuă, în ritmul lor natural. Vor exista cazuri legate de paşaport", a subliniat medicul şef al UCI, Mario Zorzoli, în timpul unei conferinţe de presă dinaintea Turului Franţei. AGERPRES (Lucian Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nataţie: Fina a adoptat paşaportul biologic Federaţia internaţională de nataţie (Fina) a decis adoptarea unui program cu privire la paşaportul biologic, cu scopul de a combate dopingul. Această metodă de supraveghere a sportivilor a fost adoptată prima oară de ciclism, documentul individual conţinând date privind profilul sanguin al fiecărui sportiv...
Ciclism: Alberto Contador, 4 zile sub judecata TAS Ciclistul spaniol Alberto Contador, un jucător german de tenis de masă, 5 fotbalişti mexicani, ca şi aproximativ 100 de internaţionali de juniori au fost, recent, depistaţi pozitiv la clenbuterol, dar alergătorul spaniol este singurul care trebuie să răspundă, de luni şi până joi, în faţa Tribunalului...
Ciclism: Le Monde publică un document în care UCI ascunde un rezultat pozitiv al lui Armstrong Cunoscutul cotidian francez Le Monde publică un document care demonstrează că Uniunea ciclistă internaţională (UCI) a ascuns un rezultat pozitiv, la corticoizi, al lui Lance Armstrong, în timpul Turului ciclist al Franţei din 1999, primul din cele 7 câştigate de rutierul texan. Este vorba de o informare...
Ciclism: Ediţia a 21-a a Turului Cote d'Ivoire, fără rutieri străini, din cauza Ebola Cea de-a 21-a ediţie a Turului ciclist al Cote d'Ivoire, prevăzută între 6 şi 12 septembrie, se va disputa doar cu participarea unor echipe ivoriene, din cauza ameninţării epidemiei de Ebola, a anunţat Federaţia ivoriană de ciclism (FIC).
Ciclism: Dopaj - UCI face apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de reducere a pedepsei lui Sevilla Uniunea ciclistă internaţională a anunţat că a depus apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de a-i reduce de la 2 ani la şase luni pedeapsa cu suspendare a ciclistului spaniol Oscar Sevilla, controlat pozitiv la un produs mascant în timpul Turului ciclist al Columbiei din 2010.
Ciclism: Lance Armstrong declară că lucrul cel mai important din viaţa lui este Livestrong Americanul Lance Armstrong, de 7 ori câştigător al Turului ciclist al Franţei, a declarat că lucrul cel mai important făcut de el de când a revenit în ciclismul profesionist în 1998, după lupta cu cancerul, a fost crearea organizaţiei Livestrong.