Cele mai citite
 


Discuţii la nivel european privind cazurile de contaminare cu E.coli din Franţa /responsabil al CE/
duminică, 26 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La nivel european au loc discuţii cu privire la cazurile de contaminare cu bacteria E.coli din Franţa, pentru a stabili dacă este sau nu necesară lansarea unei alerte în Uniunea Europeană /UE/, a indicat sâmbătă Comisia Europeană /CE/ citată de AFP.
'Nu există în acest stadiu o alertă europeană oficială, care ar echivala cu interzicerea comercializării' seminţelor germinate despre care se crede că află la originea contaminării, a declarat un purtător de cuvânt al CE pentru probleme de sănătate. Acesta a menţionat însă că au loc 'schimburi de informaţii între Franţa, Marea Britanie şi Germania'.

Aceste discuţii survin după ce 10 persoane au suferit o intoxicaţie alimentară la Bordeaux /sud-vestul Franţei/, majoritatea necesitând spitalizare. La doi pacienţi a fost depistată aceeaşi tulpină de E.coli care a provocat recent 43 de morţi în Europa, mai ales în Germania.

Autorităţile franceze au precizat că în cazurile din Bordeaux seminţele consumate de pacienţi - de schinduf, muştar şi rucola - au fost cumpărate dintr-un magazin Jardinland, iar furnizorul a fost societatea britanică Thompson & Morgan, din Ipswich.

Franţa a ordonat suspendarea comercializării în ţară a seminţelor de la firma respectivă şi a cerut autorităţilor britanice să identifice exact originea acestora.

Purtătorul de cuvânt al CE a menţionat că, dacă se constată că producătorul a livrat seminţe germinate şi în alte state europene, ar exista posibilitatea declanşării unei alerte la nivelul UE.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germenii plantei schinduf, sursa de contaminare cu E.coli în Franţa şi Germania Germenii plantei schinduf, denumit şi fân grecesc sau regional molotru, constituie, cel mai probabil, legătura dintre cele două focare de contaminare cu E.coli înregistrate în Franţa si Germania, potrivit concluziilor Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) şi Centrului European pentru...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.
E.coli: Comisia Europeană vrea să trimită o echipă de experţi în Germania Comisia Europeană s-a declarat sâmbătă pregătită să trimită o echipă de experţi în Germania pentru a accelera cercetările care au ca scop identificarea sursei de contaminare cu bacteria E.coli, care a făcut deja 19 morţi şi a provocat pierderi importante pentru agricultori, informează AFP.
Un lot de seminţe de schinduf din Egipt, legătura între epidemiile de E.coli din Franţa şi Germania (EFSA) Un lot de seminţe de schinduf importate din Egipt în 2009 pare a fi legătura 'cea mai probabilă' între intoxicările cu bacteria E.coli din Franţa şi Germania, a anunţat marţi Agenţia europeană pentru securitate alimentară (EFSA), citată de Reuters şi AFP.
UPDATE/Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.