Cele mai citite
 


Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea intră în reabilitare
luni, 3 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 3 aug /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va intra în cel mai amplu proces de reabilitare, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Georgeta Sălişte, managerul acestei unităţi medicale.

"Valoarea totală a investiţiei se ridică la 96.188,447 lei. Reabilitarea şi modernizarea spitalului judeţean se va face în baza programului operaţional regional de implementare a strategiei naţionale în domeniul sănătăţii, pentru eficientizarea serviciilor de sănătate, prin reabilitarea şi dotarea infrastructurii spitaliceşti", spune Georgeta Sălişte.

Consiliului Judeţean îi revine o cotă de cofinanţare de 2,5% din valoarea totală a investiţiei. Durata de execuţie a lucrărilor este de 28 de luni.

Ion Câlea, preşedintele CJ Vâlcea, a declarat că deşi suma pare mare în aparenţă, fiecare leu se justifică:

"Lucrările de reabilitare presupun o serie foarte complexă de modificări, de la reabilitarea structurii de rezistenţă la înlocuirea integrală a instalaţiei de apă, termoficare şi cea electrică până la dotarea saloanelor cu mobilier nou", a precizat preşedintele CJ.

Spitalul va avea o capacitate de 494 de paturi. AGERPRES/(Liviu Popescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, la un pas de blocaj Baia Mare, 3 aug /Agerpres/ - Spitalul de Urgenţă din Baia Mare este la un pas de a intra în blocaj financiar dacă nu este susţinut de Ministerul Sănătăţii.
Dragnea: Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să prezinte studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Bacău, că "Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să prezinte studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale, Cluj Napoca, Iaşi şi Craiova, ale căror proiecte fuseseră avizate pentru realizare în timpul mandatului guvernului anterior".
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig în această perioadă Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei ca în zilele cu temperaturi extrem de scăzute să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume...
Ministerul Sănătăţii scoate la concurs 4.000 de locuri şi posturi pentru rezidenţiat Ministerul Sănătăţii (MS) va scoate la concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe care îl va organiza pe 21 noiembrie 4.000 de locuri şi posturi, mai multe pentru specialităţile medicale decât pentru medicina de familie, a informat, vineri, printr-un comunicat de presă MS.
Ministerul Sănătăţii sesizează Parchetul pentru posibile fapte penale la Institutul "Ana Aslan" Ministerul Sănătăţii (MS) a decis sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru posibile fapte de natură penală la Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan", în urma unui control efectuat de Corpul de control al ministrului Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.