Cele mai citite
 


Numărul bolnavilor de diabet s-a dublat din 1980 (studiu)
luni, 27 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul, Oftalmologie
 

Numărul bolnavilor de diabet s-a dublat la nivel mondial din 1980, ajungând la aproape 350 de milioane de persoane afectate de această maladie, scrie revista britanică The Lancet în ediţia de sâmbătă.

Numărul adulţilor afectaţi de diabet a crescut de la 153 de milioane în 1980 la 347 de milioane în 2008, indică un studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Imperial College din Londra şi Universitatea americană Harvard şi citat de AFP.

Diabetul, un nivel anormal de zahăr în sânge, poate provoca boli cardiace, infarct şi poate afecta chiar şi rinichii, nervii şi ochii. Diabetul este responsabil de moartea în fiecare an a trei milioane de persoane.

Studiul nostru arată că diabetul se generalizează aproape peste tot în lume, a declarat Majid Ezzati, de Imperial College din Londra, care a condus studiul alături de alţi colegi. AGERPRES/(Mariana Ionescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.
Dieta amerindienilor din vechime explică susceptibilitatea acestora la diabet Vechii amerindieni subzistau printr-o dietă extrem de bogată în fibre şi de săracă în zaharuri, conform analizelor unor coproliţi descoperiţi în zona deşertică din sud-vestul SUA, dietă ce explică susceptibilitatea actuală a amerindienilor la diabetul de tipul II, conform unui studiu publicat de LiveScience...
Şi sarea, nu numai zahărul, joacă un rol în diabet (studiu) Şi sarea - nu numai zahărul - joacă un rol în diabet, potrivit unor cercetători francezi care au ajuns la această concluzie ocupându-se de chirurgia obezităţii, relatează AFP.
Sucurile fără zahăr nu sunt cu mult mai bune pentru sănătate, comparativ cu cele cu zahăr Două noi studii au identificat o serie de legături între aşa-numitele băuturi răcoritoare dietetice, fără zahăr, şi o stare a sănătăţii mai precară, conform site-ului LiveScience.com.
Urşii ne oferă o lecţie despre cum pot fi ţinute sub control diabetul şi obezitatea (studiu) Capacitatea unui urs grizzly de a face faţă obezităţii şi diabetului în timpul hibernării ar putea ajuta la tratarea acestor probleme de sănătate la oameni, potrivit unor cercetări recente ale unor oameni de ştiinţă americani, scrie Huffington Post în ediţia electronică.
Persoanele care lucrează în schimburi sunt predispuse să facă diabet de tip 2 (studiu) Diabetul de tip 2 este mai frecvent la persoanele care lucrează în schimburi, susţine un studiu internaţional de mare amploare, preluat de BBC.