Cele mai citite
 


ANP: Norma de hrană pentru deţinuţi recomandată de specialişti din MS - 4,36 lei/zi/persoană
marţi, 28 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Norma de hrană pentru persoanele private de libertate condamnate recomandată de specialişti din Ministerul Sănătăţii (MS) are o valoare reală de 4,36 lei / zi / persoană, valoare cu TVA şi asigură dreptul acestora la o normă calorică de 2.855 calorii / zi / persoană, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Această sumă alocată reprezintă aproximativ 40% din costul total şi face referire numai la valoarea alimentelor de bază care intră în structura meniurilor zilnice, nefiind luate în calcul cheltuielile ocazionate de procesul de preparare a hranei: cheltuieli de personal, cheltuieli cu echipamentul de lucru şi protecţie, cheltuieli cu materialele de curăţenie a spaţiilor, cheltuieli cu materialele de întreţinere şi materialele diverse, cheltuieli cu utilităţile, cheltuieli de aprovizionare şi transport, cheltuieli amortizare mijloace fixe şi alte cheltuieli, precum deratizare, dezinsecţie, reparaţii utilaje, precizează ANP.
De asemenea, ANP are în folosinţă 2.845,47 ha de teren agricol şi 35 de unităţi cu gospodării agrozootehnice în care se obţin produse vegetale şi animale, gestionând efective importante de suine, bovine şi ovine. Producţia este obţinută prin implicarea directă a persoanelor private de libertate şi este destinată integral consumului intern.
ANP este un serviciu public, care în vederea realizării misiunilor specifice adoptă un management modern, axat pe gestionarea eficientă şi raţională a resurselor alocate, în depline condiţii de transparenţă şi vizibilitate.
Administraţia Naţională a Penitenciarelor se declară remarcată în presă pentru gestionarea eficientă a resurselor şi a făcut aceste precizări ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la cuantumul normei de hrană a persoanelor private de libertate. AGERPRES /(AS - Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Avocatul Poporului: Peste o mie de deţinuţi au apelat în acest an la refuzul de hrană ca formă de protest Peste o mie de deţinuţi au apelat la refuzul de hrană ca formă de protest în primele opt luni ale acestui an, potrivit unui raport special privind condiţiile de detenţie dat publicităţii marţi de Avocatul Poporului.
Ministerul Sănătăţii intenţionează să schimbe valoarea alocaţiilor de hrană din spitale Ministerul Sănătăţii intenţionează să schimbe valoarea alocaţiilor de hrană din unităţile sanitare publice, începând cu luna august a acestui an.
Ministerul Sănătăţii ia în calcul includerea stomatologiei în programul naţional de prevenţie Ministerul Sănătăţii ia în calcul includerea stomatologiei în programul naţional de prevenţie, pentru a reduce incidenţa afecţiunilor, în special la copii, informează un comunicat de presă postat pe site-ul MS.
Bihor: Fonduri pentru reparaţii capitale şi aparatură la DSP Oradea, 10 nov /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Bihor a primit de la Ministerul Sănătăţii 1,4 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii capitale la sediul instituţiei şi 300.000 de lei pentru aparatură medicală de laborator.
Călăraşi: Doi deţinuţi din arestul IPJ continuă să refuze hrana Doi deţinuţi care se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi de zece zile continuă să refuze hrana.
Argeş: Deţinuţi de la Penitenciarul Colibaşi cercetaţi penal şi disciplinar, în urma unei altercaţii violente Trei deţinuţi de la Penitenciarul Colibaşi, implicaţi într-o altercaţie violentă în urma căreia unul dintre ei a fost internat în spital şi supus unei intervenţii chirurgicale, sunt cercetaţi penal şi disciplinar.