Cele mai citite
 


E.Boc: Coaliţia consideră necesară reorganizarea administrativă; nu avem încă un punct de vedere unitar cum să se facă
marţi, 28 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La nivelul coaliţiei de guvernare există în prezent un punct de vedere referitor la necesitatea organizării administrative, însă nu există o opinie unitară cu privire la modul în care aceasta să se facă, a declarat luni premierul Emil Boc, la Palatul Parlamentului.
"De aceea am decis ca în prima etapă să continuăm procesul de descentralizare, adică de coborâre a atribuţiilor de la nivel central la nivel local, aşa cum am făcut şi cu legea educaţiei când am trecut la nivelul autorităţilor locale competenţa de desemnare a directorilor de şcoli, a consiliului de administraţie, a unei ponderi din curriculum, aşa cum în sănătate am descentralizat spitale şi consiliile de administraţie astfel încât să fie stabilite de primării şi consilii judeţene. Şi la nivelul altor structuri ale ministerelor vom coborî decizia la nivelul primăriilor şi acest lucru se va întâmpla în perioada următoare", a spus şeful Guvernului.
Totodată, el a subliniat că în şedinţa de luni a coaliţiei s-a decis lăsarea deschisă a căii prin care să se analizeze şi să se întrunească un consens pentru ca reorganizarea administrativă să se poată face.
"Din start, reorganizarea are beneficii legate de absorbţia fondurilor europene, diminuarea cheltuielilor şi diminuarea corupţiei la nivel local. E adevărat că afectează foarte mulţi politicieni şi de aceea există mulţi care se opun. Sperăm însă că prin discuţii, prin negociere, prin prezentarea acestor avantaje, în cele din urmă coaliţia să ajungă la o soluţie. Astăzi nu o avem", a concluzionat premierul Boc.
O comisie a coaliţiei de guvernare va analiza în perioada următoare soluţiile pentru reorganizarea administrativ-teritorială, urmând ca, până la toamnă, Guvernul să comaseze serviciile deconcentrate ale ministerelor, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase. Ea a susţinut că şi partenerii de guvernare ai PDL au fost de acord, în şedinţa de luni a coaliţiei, cu formarea comisiei şi cu descentralizarea administraţiei.
"S-a decis înfiinţarea unei comisii care să găsească formule astfel încât să avem o majoritate în parlament ca să treacă un astfel de proiect. Până una alta vorbim de descentralizare la nivel local. Comisia se ocupă cu formula de gândire a regionalizării, în paralel cu acţiunea guvernului de descentralizare", a spus Anastase. Ea a menţionat că fiecare grup parlamentar de la Putere îşi va desemna reprezentanţii în comisia privind reorganizarea.
Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat pentru AGERPRES că propunerea Uniunii în şedinţa coaliţiei de luni a fost să se amâne subiectul reorganizării administrativ-teritoriale a ţării şi să se meargă pe o descentralizare "puternică", adăugând, însă, că nu s-a stabilit un termen clar al duratei amânării. AGERPRES/(A-Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PM Boc: Coaliţia consideră necesară reorganizarea administrativă, dar nu a găsit modalitatea unitară La nivelul coaliţiei de guvernare există în prezent un punct de vedere referitor la necesitatea organizării administrative, însă nu există o opinie unitară cu privire la modul în care să fie făcută aceasta, a declarat luni premierul Emil Boc, la Palatul Parlamentului.
Emil Boc: Sunt convins că vor exista resurse în Coaliţie pentru retrimiterea OUG 107/2010 la comisie Premierul Emil Boc s-a declarat convins, miercuri, că vor exista resurse la nivelul Coaliţiei de guvernare astfel încât Ordonanţa 107/2010 prin care pensionarilor ale căror pensii depăşesc 740 de lei li se aplică o contribuţie pentru fondul de sănătate de 5,5%, să fie retrimisă la comisie.
Premierul Emil Boc a plecat de la Palatul Cotroceni, după mai bine de o oră de discuţii cu preşedintele Premierul Emil Boc a discutat marţi seară, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu mai bine de o oră.
Hunor Kelemen: UDMR discută, zilele acestea, cu premierul despre relaţia CNAS-MS şi finanţarea sectorului sanitar UDMR va discuta cu premierul Emil Boc, în zilele imediat următoare, posibilitatea intrării Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, în condiţiile în care viitorul ministru al Sănătăţii nu va putea rezolva problemele de fond ale sectorului dacă nu se clarifică relaţia...
Emil Boc: Sunt şanse să fie date în folosinţă segmente din tronsonul Constanţa-Cernavodă în iulie Primul-ministru, Emil Boc, însoţit de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Elena Udrea şi Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a vizitat, miercuri, două obiective de investiţii pe şantierul tronsonului Cernavodă-Constanţa al Autostrăzii A2, la ieşirea din municipiul...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...