Cele mai citite
 


Criză de bani pentru salarii în sectorul sanitar din judeţul Botoşani
luni, 3 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Botoşani, 3 aug /Agerpres/ - Angajaţii din sectorul sanitar din judeţul Botoşani sunt în imposibilitatea de a-şi încasa drepturile salariale până la sfârşitul anului, din cauza lipsei banilor, a declarat, luni, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Tamara Ciofu. Potrivit acesteia, bugetele unităţilor sanitare sunt deficitare, ceea ce ar putea genera probleme privind plata drepturilor salariale începând cu luna august.

“Pe ultimele trei luni, suntem descoperiţi total din punct de vedere financiar. În situaţia actuală, chiar dacă am renunţa la toate sporurile, fondul alocat salariilor tot nu ne-ar ajunge o lună şi jumătate”, a afirmat Ciofu, care spune că fiecare manager de spital are obligaţia de a gestiona cât mai eficient fondurile de care dispune.

Liderul sindical de la Spitalul judeţean “Mavromati”, Lia Temciuc, afirmă că sindicatele nu vor accepta soluţia neplăţii la termen a salariilor, dar nici eliminarea sau diminuarea unor sporuri. Ea nu exclude posibilitatea declanşării, începând cu a doua jumătate a lunii august, a unor proteste, împreună cu celelalte sindicate afiliate la federaţia sindicatelor din sectorul sanitar “Sanitas”. AGERPRES/(Cristian Lupaşcu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Proteste la Spitalul Judeţean "Mavromati" faţă de respingerea comasării Aproximativ 100 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani au protestat, joi dimineaţă, în faţa unităţii, în semn de nemulţumire faţă de decizia autorităţilor judeţene de a refuza comasarea spitalelor din judeţ.
Botoşani: Asistenţii medicali concediaţi de la Spitalul Judeţean Mavromati pot rămâne în instituţie până la 65 de ani Cei 74 de asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ale căror contracte individuale de muncă au fost întrerupte pot fi păstraţi de unitatea spitalicească până la împlinirea de către aceştia a vârstei de 65 de ani, se arată într-un comunicat remis, luni, de Instituţia prefectului...
Botoşani: O nouă zi de proteste a angajaţilor de la spitalul judeţean Peste 30 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Botoşani au protestat, vineri, pentru a doua zi consecutiv în faţa sediului Consiliului Judeţean (CJ), în semn de nemulţumire faţă de neacordarea drepturilor salariale, dar şi faţă de condiţiile de muncă.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Grevă de avertisment a sindicaliştilor Federaţiei Sanitas Sindicaliştii membri ai Federaţiei Sanitas continuă calendarul de proteste prin organizarea, miercuri, a unei greve japoneze, cu purtarea de banderole albe.
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.