Cele mai citite
 


Eşecul unui vaccin experimental împotriva diabetului de tip 1
marţi, 28 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul, Oftalmologie
 

Un vaccin experimental împotriva diabetului de tip 1 nu şi-a atins obiectivul fixat în a doua etapă a testelor clinice de validare, potrivit unui studiu publicat luni în revista medicală britanică The Lancet şi menţionat de AFP.

Vaccinul avea ca scop protejarea celulelor beta ale pancreasului, care produc insulina, împotriva atacurilor autodistrugătoare ale sistemului imunitar, pentru a încetini avansarea bolii.

Diabetul de tip 1, în creştere în lume, este forma cel mai puţin răspândită a bolii, reprezentând circa 10% din cazurile de diabet.

Testul s-a desfăşurat pe 145 pacienţi, cu vârste cuprinse între 3 şi 45 de ani, din Canada şi Statele Unite, la care boala fusese diagnosticată în ultimele trei luni. Vaccinul injectabil cuprindea o enzimă, glutamic acid decarboxilază (GAD), împotriva căreia, în această formă de diabet, organismul produce anticorpi (autoanticorpi GAD). Dar boala a avansat la fel la pacienţii vaccinaţi şi la cei care au primit un placebo, arată studiul.

În ciuda acestui eşec, autorii studiului consideră că cercetările trebuie continuate pentru a vedea dacă această formulă de vaccin ar putea fi eficientă dacă este administrată mai devreme sau dacă este inclusă într-o combinaţie terapeutică.

În lume există aproape 350 milioane de diabetici, de două ori mai mulţi decât în 1980 , potrivit unui studiu realizat recent de Imperial College din Londra şi Universitatea americană Harvard. Diabetul, caracterizat printr-un nivel anormal de zahăr în sânge, favorizează bolile cardiovasculare (infarctul), precum şi afecţiunile renale şi oculare. În fiecare an mor în lume circa trei milioane de oameni ca urmare a acestei boli.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaccinul contra diabetului de tip 1 ar putea deveni realitate Mari speranţe pentru pacienţii care suferă de diabet zaharat de tip 1 sunt oferite de intrarea în faza a II-a a studiului clinic a unui vaccin a cărui eficienţă a fost testată pe şoareci cu acceptul US Food and Drug Administration, informează dailytimesgazette.com.
Rezistenţa la insulină şi diabetul la adulţi ar putea avea o legătură cu boala Alzheimer Persoanele rezistente la insulină şi care suferă de diabet de tip 2, forma cea mai răspândită în lume, prezintă, se pare, un risc crescut să dezvolte plăci în creier, legate de boala Alzheimer, arată un studiu japonez publicat miercuri în Statele Unite, relatează AFP.
Urşii ne oferă o lecţie despre cum pot fi ţinute sub control diabetul şi obezitatea (studiu) Capacitatea unui urs grizzly de a face faţă obezităţii şi diabetului în timpul hibernării ar putea ajuta la tratarea acestor probleme de sănătate la oameni, potrivit unor cercetări recente ale unor oameni de ştiinţă americani, scrie Huffington Post în ediţia electronică.
DIABETUL ZAHARAT- CE TREBUIE SA STIM, CE TREBUIE SA URMARIM 1. CE ESTE DIABETUL ? Diabetul zaharat este o boala caracterizata prin valori crescute ale glucozei în sânge-hiperglicemie şi prin dezechilibrarea metabolismului. Este una dintre cele mai raspandite boli cronice si cea mai frecventa boala endocrina. Se caracterizeaza prin tulburari ale intregului...
Incidenţa diabetului, în creştere Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia că până în anul 2025, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane, la nivel mondial.
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.