Cele mai citite
 


Folosirea unui factor de protecţie 15 până la vârsta de 18 ani poate reduce cu 78 la sută riscul de cancer
marţi, 28 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Dermatologie, Oncologie
 

Utilizarea unei creme cu factor de protecţie 15 în timpul primilor 18 ani de viaţă poate reduce până la 78 la sută riscul de cancer de piele, au avertizat societăţile pediatrice spaniole, care au recomandat evitarea supraexpunerii la soare şi folosirea unei creme de protecţie solară la orice vârstă, transmite luni EFE.

Într-un comunicat, societăţile pediatrice au recomandat ca minorii să nu fie expuşi la soare între orele 12.00 - 17.00, precizând că este indicat să se folosească creme sau loţiuni fotoprotectoare cu un factor 15 sau mai mare în cazul copiilor cu piele şi ochi deschişi la culoare, dermatită atopică sau alte boli ale pielii.

Peste 90 la sută din cancerele de piele apar în zonele expuse la soare. Astfel faţa, gâtul, urechile, antebraţele şi mâinile sunt locurile în care apare cel mai frecvent o tumoare care are ca principală cauză razele ultraviolete.

Pediatrii recomandă aplicarea cremei fotoprotectoare înainte de a ieşi din casă, iar apoi ca produsul să fie reaplicat frecvent, la fiecare două ore sau chiar mai puţin, dacă se petrece mai mult timp în apă sau dacă se înregistrează o transpiraţie abundentă.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vara aceasta, noile creme Sun Renaissance iti ofera toata protectia de care ai nevoie! Sun Wave Pharma, lider in producerea de suplimente naturale, vine vara aceasta in intampinarea iubitorilor de soare cu un produs inovator, inspirat din natura, Lotiunea cu factor de protectie solara SPF40 Sun Renaissance.
O nouă gamă de protecţie solară cu extract organic de rodie Protecţia solară este foarte importantă pentru piele, mai ales în condiţiile exploziilor solare din ultima vreme, atrag atenţia specialiştii.
Puteţi preveni cancerul de piele protejându-vă de soare în primii 20 de ani de viaţă Chiar dacă soarele şi transferul genetic favorizează tot mai des apariţia cancerelor de piele, diagnosticarea timpurie a afecţiunii ajută la creşterea şanselor de vindecare.
17 medici dermatologi vor efectua gratuit examinări, în cadrul 'Zilelor protecţiei solare' Un număr de 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucureşti vor efectua gratuit examinări ale aluniţelor suspecte în vederea depistării de cancere cutanate, în cadrul 'Zilelor protecţiei solare'. Evenimentul este organizat de Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay...
Crema de protecţie solară cu factor SPF 15 nu oferă suficientă protecţie Pentru protecţie solară ar trebui să se folosească o cremă cu un factor de protecţie mai ridicat decât SPF 15 pentru prevenirea cancerului de piele, avertizează publicaţia medicală Drug and Therapeutics Bulletin, relatează miercuri BBC.
Efectele radiaţiilor ultraviolete la nivel cutanat Radiaţia ultravioletă este o formă de energie electromagnetică invizibilă, cu lungimea de undă cuprinsă între 100-400 nanometri, cea mai importantă sursă de ultraviolete fiind soarele, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES prof. dr. Călin Giurcăneanu, şeful Clinicii de Dermatologie a Spitalului Universitar...