Cele mai citite
 


ORI: Cetăţenii elveţieni, incluşi printre beneficiarii Legii privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor UE
marţi, 28 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cetăţenii Confederaţiei Elveţiene şi membrii de familie ai acestora sunt incluşi printre beneficiarii regimului juridic stabilit de noile modificări şi completări aduse Ordonanţei privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, se arată luni într-un comunicat al Oficiului Român pentru Imigrări (ORI) care anunţă publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.
"Noile modificări legislative au fost necesare atât pentru transpunerea deplină a acquis-ului european în materie de rezidenţă (Directiva 2004/38/CE), cât şi pentru clarificarea anumitor aspecte care nu sunt legiferate la nivelul Uniunii Europene, dar a căror reglementare este necesară pentru a fi asigurată exercitarea de către cetăţenii UE şi membrii de familie ai acestora a dreptului la liberă circulaţie", se precizează în comunicat.
Noul act normativ introduce şi defineşte sintagma "asigurare de sănătate" conform legislaţiei europene prin care se extinde domeniul de aplicare şi asupra asigurărilor private de sănătate şi "statutului de lucrător", care nu avea o corespondenţă în legislaţia naţională aplicabilă în materie.
De asemenea, legea reglementează procedura de emitere a vizelor de intrare pentru cetăţenii terţi, membrii de familie ai cetăţenilor UE, eliminarea obligativităţii cetăţenilor UE şi a membrilor de familie ai acestora de a-şi declara prezenţa pe teritoriul României în termenul de 15 zile de la intrare şi conferă posibilitatea de a beneficia de rezidenţă permanentă fără aplicarea condiţiilor referitoare la legalitatea şi continuitatea rezidenţei pentru anumite categorii de persoane.
Un alt aspect reglementat vizează introducerea termenelor de valabilitate pentru certificatele de înregistrare şi cărţile de rezidenţă permanentă pentru cetăţenii UE şi obligarea acestora şi a membrilor de familie de a se prezenta la organele competente în vederea preschimbării documentelor menţionate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Minodora Cliveti: Sunt european şi nimic din ceea ce este european nu mi-e străin Cunoaşterea profundă a interesului naţional, respectul faţă de ţara sa şi oamenii acesteia şi înţelegerea, aprofundarea şi aplicarea spiritului european sunt principalele calităţi pe care ar trebui să le deţină un parlamentar european, consideră europarlamentarul Minodora Cliveti (PSD). Într-un interviu...
Statele membre UE pot alege dacă interzic sau aprobă cultivarea de OMG Parlamentul European a aprobat marţi o directivă care acordă ţărilor membre dreptul de a interzice culturile de organisme modificate genetic /OMG/ pe teritoriul lor, o soluţie de compromis criticată atât de ecologişti cât şi de producătorii de OMG-uri, transmit Reuters şi AFP.
Preşedinte regional JTI: Decizia Curţii de Justiţie a UE este inexplicabilă şi provoacă şi mai multă confuzie Reprezentanţii JTI consideră că decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la acţiunea formulată de producătorii de ţigarete împotriva Directivei tutunului este "inexplicabilă" şi ar putea determina statele membre să încalce principiul liberei circulaţii a bunurilor pe teritoriul UE.
Persoanele cu probleme mentale sunt împiedicate să voteze în multe state din UE În contradicţie cu dreptul internaţional şi european, pe teritoriul Uniunii Europene cetăţenilor cu probleme de sănătate mentală le este refuzat în mod regulat dreptul de a vota, susţine un nou raport preluat de EUObserver în ediţia de marţi.
Importul de sânge se poate face şi din ţări din afara UE, în anumite condiţii (ordin) Importul de sânge uman şi/sau componente sanguine umane se poate face şi din alte ţări decât cele ale Uniunii Europene, asigurându-se că sistemul de identificare a donatorilor ce trebuie pus în aplicare de centrele de transfuzie sanguină permite un nivel echivalent de trasabilitate, prevede un ordin...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.