Cele mai citite
 


Peste jumătate dintre români sunt interesaţi de asigurările private de sănătate (studiu)
marţi, 28 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste jumătate dintre români consideră că modalitatea cea mai bună de a depăşi o problemă de sănătate este încheierea unei asigurări private de sănătate, potrivit unui studiu recent realizat de Mednet Marketing Research Center.
Intenţia de contractare a unei asigurări private de sănătate a crescut anul acesta comparativ cu anul trecut, se arată în cercetarea respectivă. Dacă în anul 2010 ponderea persoanelor din Bucureşti care consideră că modalitatea cea mai bună de a depăşi o problemă de sănătate este încheierea unei asigurări era de 47,3%, în anul 2011 aceasta a crescut până la 55,2%. În provincie, creşterea a fost de la 41,4% în 2010, la 51,8% în 2011.
De asemenea, din studiul menţionat, reiese faptul că orăşenii sunt interesaţi şi de abonamentele medicale private. În acest context, 9% dintre bucureşteni afirmă că vor deveni abonaţi ai unei clinici medicale private în viitorul apropiat (cu şase puncte procentuale mai mult decât în 2010), în timp ce 34,9% iau în calcul contractarea unui abonament.
Pentru provincie, situaţia este similară, procentul celor care intenţionează să devină abonaţi ai unei clinici medicale private crescând de la 2,1%, în 2010, la 6%, în 2011. De asemenea, creşte şi procentul celor care iau în calcul contractarea unui abonament medical la o clinică privată de la 23,2% în 2010 la 30,3% în 2011.
Datele sunt furnizate de studiile ASIBUS (piaţa asigurărilor private) şi MEDIBUS (piaţa serviciilor medicale private) realizate de Mednet Marketing Research Center în luna mai 2011, pe un eşantion de 1.600 de respondenţi pentru fiecare studiu în parte (800 în Bucureşti şi 800 în provincie).
Studiul a fost realizat în Bucureşti şi în oraşele cu peste 100.000 de locuitori, iar marja de eroare este de 3,46% pentru Bucureşti şi 3,45% pentru oraşele + 100.000 locuitori. Sondajul de opinie a fost realizat prin metoda CATI, iar persoanele intervievate au fost adulţi cu vârste de până la 65 de ani.
Mednet Marketing Research Center este o companie românească privată, care reuneşte unii dintre cei mai buni specialişti în domeniile cercetării de piaţă, statisticii şi informaticii. AGERPRES/(AS - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: 93% dintre români sunt asiguraţi doar la sistemul public de sănătate, 4% nu au niciun fel de asigurare 93% dintre români sunt asiguraţi doar ai sistemului public de sănătate, 2% au un abonament la o clinică privată plătit integral sau parţial de compania pentru care lucrează, 2% au o asigurare privată de sănătate (2%) în timp ce aproape 4% nu deţin niciun fel de asigurare, relevă un studiu pe tema serviciilor...
Peste 93% dintre români sunt asiguraţi în sistemul public şi 4% au asigurare ori abonamente la clinici private(studiu) Majoritatea românilor (93%) sunt asiguraţi doar în sistemul public de sănătate şi numai 4% au un abonament la o clinica privată, plătit integral sau parţial de compania pentru care lucrează, ori deţin o asigurare privată de sănătate, relevă un studiu privind serviciile medicale publice şi private din...
SUA: Lansarea celui mai amplu studiu de testare clinică pentru tratamente personalizate contra cancerului Bolnavi în stadiu avansat de cancer vor primi tratamente personalizate, care vor lua în calcul mai ales mutaţii specifice ale tumorilor şi mai puţin tipul maladiei, în cadrul celui mai amplu şi riguros studiu de testare clinică realizat până în prezent în acest domeniu, a anunţat National Cancer Institute...
Popescu (NN Asigurări de Viaţă): Piaţa asigurărilor private de sănătate a crescut în 2015 cu 25% în România Piaţa asigurărilor private de sănătate a crescut în 2015 cu 25% în România, iar anul acesta s-ar putea majora cu peste 30%, a declarat Marius Popescu, director general NN Asigurări de Viaţă.
AXA Asigurări lansează asigurarea de sănătate Med Protector AXA Asigurări a lansat asigurarea individuală de sănătate Med Protector care acoperă cheltuielile de spitalizare, operaţii sau diagnosticarea cu o boală gravă (dintr-un pachet de 32 de boli grave), se arată într-un comunicat al companiei, remis miercuri AGERPRES.
(Corespondenţă) La Viena se dă startul primului studiu clinic pentru un vaccin împotriva bolii Parkinson Viena, 5 iun - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Un prim studiu clinic pentru un vaccin împotriva bolii Parkinson a fost lansat marţi, în premieră mondială, într-o clinică privată din Viena, anunţă societatea austriacă de biotehnologie Affiris, într-un comunicat de presă, postat...