Cele mai citite
 


Preşedintele a promulgat Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi pe cea privind indemnizaţia pentru mame
marţi, 28 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, precum şi pe cel privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, informează Administraţia Prezidenţială.
Deputaţii au adoptat, pe 21 iunie, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.
Actul normativ, adoptat cu 153 voturi favorabile, 93 împotrivă şi două abţineri, a fost dezbătut pe articole săptămâna trecută.
Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a explicat, la acea dată, că actul normativ prevede abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe cinci domenii care nu fac obiectul legilor organice, şi anume finanţe, transporturi, comunicaţii, educaţie şi sănătate.
Comisia juridică a introdus mai multe amendamente la acest proiect de lege, stabilind că Executivul poate emite ordonanţe şi în cazul măsurilor de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar, constituirii infrastructurii de comunicaţii electronice a statului român, modificării legii privind plantele medicinale şi aromatice şi produselor stupului, modificării legii ANL, a ordonanţei privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.
Deputaţii jurişti au decis introducerea posibilităţii Guvernului de a emite ordonanţe şi în privinţa modificării legii privind performanţa energetică a clădirilor, a ordonanţei privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a instituţiilor publice de cultură finanţate din venituri extrabugetare.
În schimb, Comisia juridică a eliminat prevederea din proiectul Guvernului potrivit căreia Executivul putea să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară în cazul măsurilor pentru combaterea operaţiunilor cu unele produse susceptibile de a avea efecte psihoafective.
Senatul a respins pe 30 mai acest proiect de lege, Camera Deputaţilor fiind for decizional. AGERPRES/(AS-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, adoptat pe articole de deputaţi Deputaţii au adoptat, marţi, pe articole, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, votul final urmând să fie acordat săptămâna viitoare.
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Traian Băsescu a promulgat Legea de respingere a OUG 113/2010 privind drepturile câştigate de bugetari în instanţă Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea de respingere a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale bugetarilor, informează luni Administraţia Prezidenţială într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei...
T.Băsescu a transmis Parlamentului cererea de reexaminare a Legii privind unele acte normative din domeniul cercetării Preşedintele Traian Băsescu a trimis marţi Parlamentului cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul cercetării, pe motiv că menţine prevederea ca Academia Oamenilor de Ştiinţă, Academia de Ştiinţe...
Traian Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Băsescu: În proiectul Legii Sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau SMURD Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii Legi a Sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea serviciului ambulanţei de stat sau a SMURD.