Cele mai citite
 


Tulcea: Două centre de permanenţă medicală, avizate în judeţ
marţi, 28 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a autorizat funcţionarea a două centre de permanenţă în judeţ, acestea urmând să funcţioneze în oraşul Babadag, unde a fost desfiinţat un spital, şi în comuna Luncaviţa.
Directorul DSP, Laurenţia Militaru, a declarat luni pentru AGERPRES că doreşte înfiinţarea în judeţ a mai multor centre de permanenţă, medicii de familie exprimându-şi disponibilitatea pentru a sprijini intenţiile autorităţilor din sănătate.
"A existat o reticenţă din partea medicilor de familie care nu au agreat formula în care aveau anumite obligativităţi, însă ministrul Sănătăţii a ţinut cont de dorinţa medicilor de familie. Necesitatea înfiinţării acestor centre de permanenţă există în continuare, iar medicii de familie au înţeles la rândul lor că trebuie să asigure asistenţă medicală de calitate pentru populaţie şi în afara orelor de program", a afirmat Laurenţia Militaru.
Ea a spus că şi la Sulina, unde a fost desfiinţat Centrul de sănătate, va începe să funcţioneze un centru de permanenţă.
"La Sulina, avem o situaţie deosebită pentru că nu avem prea mulţi medici de familie care să lucreze în Delta Dunării şi atunci avem nevoie de sprijinul ministrului Sănătăţii", a conchis şeful DSP Tulcea.
Începând cu 1 aprilie 2011, Spitalul orăşenesc Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina au fost închise, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, în judeţul Tulcea, în prezent, existând Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu şi Spitalul orăşenesc din Măcin. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: DSP şi medicii de familie doresc dotare similară pentru centrele de permanenţă din judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea şi medicii de familie doresc ca toate centrele de permanenţă din judeţ să aibă dotare similară, iar în acest sens instituţia tulceană va adresa o solicitare ministerului de resort.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Tulcea: Unitate de Primire a Urgenţelor la Sulina Prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, susţine înfiinţarea la Sulina a unei Unităţi de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, după ce şi-a încetat activitatea Centrul de sănătate din cel mai estic oraş al ţării.
Mehedinţi: Centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor Cele trei centre de permanenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin şi oraşele Strehaia şi Vînju Mare asigură între 31 decembrie şi 3 ianuarie asistenţa medicală.
Tulcea: Singurul centru de tratament injectabil cu program permanent din oraş, închis temporar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a suspendat, joi, activitatea singurului centru de tratament injectabil cu program permanent din oraşul Tulcea, după ce o angajată a acestuia a fost reclamată că, aflată în stare de ebrietate, vaccina copii.
Tulcea: Mai multe centre medicale de permanenţă în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea intenţionează să înfiinţeze în judeţ şase centre medicale de permanenţă, în condiţiile în care în prezent există doar unul, la Murighiol. "Am început discuţiile cu primarii şi medicii de familie pentru a stabili unde vor fi înfiinţate aceste centre medicale...