Cele mai citite
 


Tulcea: Unitate de Primire a Urgenţelor la Sulina
marţi, 28 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, susţine înfiinţarea la Sulina a unei Unităţi de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, după ce şi-a încetat activitatea Centrul de sănătate din cel mai estic oraş al ţării.
'Consiliul Judeţean, ca administrator al SJU, a acceptat ideea de a înfiinţa la Sulina o UPU. Am siguranţa că şi directorul spitalului va accepta această idee, în condiţiile în care finanţarea va fi asigurată de ministerul de resort', a declarat luni, într-o conferinţă de presă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Vasile Gudu.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, la UPU din Sulina a SJU Tulcea serviciile de asistenţă medicală vor fi asigurate de personalul care este deja acolo, specialişti pe medicină de urgenţă.
În urma deciziilor Ministerului Sănătăţii, începând cu data de 1 aprilie, Centrul de Sănătate din Sulina şi-a încetat activitatea, autorităţile tulcene susţinând public că în acest oraş turistic vor fie să înfiinţeze un centru de permanenţă medicală, fie o UPU a SJU Tulcea.
Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică a emis autorizaţii de funcţionare pentru două centre de permanenţă medicală în oraşul Babadag, unde în acest an a încetat să funcţioneze un spital, şi în comuna Luncaviţa, un alt centru de permanenţă funcţionând deja de câţiva ani la Murighiol. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: La Sulina, va funcţiona o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea aşteaptă din partea Ministerului de Sănătăţii aprobarea pentru transformarea centrului de sănătate din Sulina într-o 'prelungire' a Unităţii de Primire Urgenţă (UPU) a spitalului din municipiu, dispensarul TBC din oraşul Babadag, închis odată...
Spitalele din judeţul Tulcea solicită 46 de rezidenţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a solicitat Ministerului Sănătăţii 46 de posturi la concursul naţional de rezidenţiat, posturile reprezentând circa 25% din numărul total al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).
Tulcea: Lucrările de modernizare a secţiei UPU vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare Lucrările de modernizare a Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din oraşul Tulcea, vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare, valoarea totală a lucrărilor care urmează să se execute fiind de peste 3,3 milioane de euro.
Tulcea: Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă, în creştere cu peste 20% faţă de cel din 2014 Bugetul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), a crescut anul acesta cu peste 20% faţă de cel de anul trecut, potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Eugenia Vasile.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.