Cele mai citite
 


Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant a fost demis
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ - Directorul executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, dr. Victor Zota, a fost destituit din funcţie, începând cu data de 3 august.

Potrivit conducerii Ministerului Sănătăţii, decizia este una administrativă şi a fost luată în urma unui control efectuat săptămâna trecută de o echipă a ministerului, când au fost constatate nereguli grave în aplicarea unitară a legii, fapt ce constituie abatere disciplinară. Postul rămas liber şi care urmează să fie acordat prin concurs este ocupat interimar de dr. Toma Velio. Ministerul Sănătăţii va mai efectua în perioada următoare un control de fond în ceea ce priveşte derularea activităţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

Totodată, se va propune modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte funcţionarea, autorizarea şi acreditarea unităţilor sanitare, precum şi stabilirea sancţiunilor pentru acestea în condiţiile nerespectării legislaţiei.

Dr. Victor Zota a declarat pentru AGERPRES că nu a fost înştiinţat oficial de măsura luată de Ministerul Sănătăţii, dar când decizia i se va aduce la cunoştinţă va putea să o comenteze. El a precizat că, în cadrul Clinicii Sabyc, nu a făcut decât să respecte legislaţia - potrivit legii, Agenţia Naţională de Transplant propune Ministerul Sănătăţii autorizarea sau acreditarea pentru transplant, ministerul fiind acela care decide eliberarea autorizaţiei sau a acreditării. Din păcate, a mai spus dr. Zota, nu există nicio pedeapsă pentru cabinetele care lucrează neacreditat.

Procurorii DIICOT au extins ancheta în cazul traficului de ovule de la clinica Sabyc şi asupra şefului Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Surse judiciare au declarat că procurorii vor cerceta modul în care Agenţia Naţională de Transplant a dat acreditare clinicii Sabyc în luna iulie, cu doar o săptămână înainte ca DIICOT să înceapă urmărirea penală împotriva medicilor israelieni. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cioloş despre Arafat: Nu mă gândesc la o demitere sau o numire; am avut mereu discuţii foarte civilizate Premierul Dacian Cioloş a afirmat marţi că nu se gândeşte acum la o demitere a secretarului de stat în MAI Raed Arafat şi că vrea de fapt ca sistemul de urgenţă să funcţioneze mai bine.
Ministerul Sănătăţii va organiza o dezbatere asupra proiectului privind aprobarea normelor de evaluare şi avizare a publicităţii medicamentelor Ministerul Sănătăţii va organiza marţi, la sediul instituţiei, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Ordin privind aprobarea normelor pentru evaluarea şi avizarea publicităţii la medicamentele de uz uman.
Ministerul Sănătăţii:Lucrările la Centrul de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' vor fi finalizate până în luna mai Lucrările la Centrul de chirurgie cardiovasculară al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' vor fi finalizate până la începutul lunii mai, urmând ca departamentul să fie echipat complet cu aparatură modernă necesară din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătăţii, se arată...
Ministerul Sănătăţii: Distribuitorul autorizat a furnizat 52.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni Un număr de 52 000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni, din cele 571.500 achiziţionate, au fost furnizate miercuri la nivel naţional de distribuitorul autorizat, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Ministerul Sănătăţii a oprit de la utilizare două loturi de vaccin diftero-tetanic până la obţinerea rezultatelor analizelor de calitate Ministerul Sănătăţii a decis oprirea de la utilizare a două loturi de vaccin diftero-tetanic după ce au fost înregistrate 53 posibile reacţii adverse post- vaccinare (RAPI) în 5 judeţe, dintre acestea 41 de cazuri fiind vaccinate cu două loturi de vaccin achiziţionate în anii 2013-2014.
Ministerul Sănătăţii a cerut deţinătorilor autorizaţiei de punere pe piaţă să actualizeze, până pe 10 martie, preţurile medicamentelor Ministerul Sănătăţii a solicitat, luni, deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă să îşi actualizeze, până la data de 10 martie, toate preţurile la medicamentele de uz uman, în conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătăţii 75/2009, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.