Cele mai citite
 


Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 47 de morţi în Europa
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bacteria E.coli a făcut patru noi victime în Germania, crescând astfel bilanţul la cel puţin 47 de morţi în Europa, relatează France Presse luni, citând autorităţile sanitare germane. Numai un singur deces a avut loc în afara Germaniei, cel al unei femei din Suedia.
În Germania, în total, 3.801 persoane au fost infectate de tulpina foarte virulentă a E.coli, dintre care nu mai puţin de 834 au dezvoltat complicaţii grave ce provoacă insuficienţe renale şi neurologice denumite SHU, a precizat Institutul federal sanitar Robert Koch /RKI/. Numărul de noi cazuri înregistrate scade în mod constant de la 'vârful' epidemiei la 30 mai, a mai spus RKI.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria Eceh: nou deces în Germania, bilanţ de 36 de morţi în Europa Bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a mai făcut o victimă în Germania, numărul total al deceselor provocate de epidemie fiind de 35 în această ţară şi de 36 în Europa, potrivit unui bilanţ publicat luni, relatează AFP.
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
Numărul suedezilor contaminaţi cu E.coli a ajuns la 39; 15 cazuri grave Numărul suedezilor contaminaţi cu bacteria E.coli enterohemoragică /ECEH/, care face ravagii în Germania, a crescut la 39, între care 15 cazuri cu complicaţii serioase, au anunţat luni autorităţile sanitare suedeze, citate de AFP.
O femeie a murit în Suedia din cauza E.coli, primul deces în exteriorul Germaniei O femeie de aproximativ cincizeci de ani, contaminată cu bacteria ECEH în timpul unei călătorii în Germania, a murit marţi într-un spital din sud-vestul Suediei, devenind primul deces cunoscut în afara graniţelor Germaniei, transmite AFP.
OMS susţine că tulpina ucigaşă de E.coli este una cunoscută Tulpina bacteriei responsabilă de epidemia care a provocat 18 morţi în Europa, în majoritate în Germania, este una cunoscută, a informat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, cu toate că unii cercetători susţin că este vorba de o tulpină nouă, relatează vineri AFP.
E.coli: seminţele de fenugreek importate din Egipt au jucat un rol în intoxicaţie Seminţele de fenugreek importate din Egipt în Franţa şi Germania în 2009 şi 2010 au jucat un rol în intoxicaţia cu bacteria E.coli ce a făcut cel puţin 48 de morţi în Europa, a declarat miercuri Agenţia Europeană pentru Siguranţă Alimentară EFSA, transmit AP şi AFP.