Cele mai citite
 


Covasna: Peste 20 de proiecte înscrise în programul "Sănătate şi prosperitate"
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia Comunitară Covasna, care a lansat în luna mai programul 'Sănătate şi prosperitate' şi a deschis un fond de finanţare în valoare de 40.000 de lei pentru proiectele ce promovează un stil de viaţă sănătos şi contribuie la dezvoltarea comunităţii locale, a primit 21 de cereri de finanţarea din partea unor organizaţii non-guvernamentale din judeţ.
Directorul executiv al Fundaţiei, Bereczki Kinga, a precizat marţi că valoarea însumată a proiectelor propuse spre finanţare se cifrează la circa 176.500 de lei, din care circa 107.000 de lei se solicită din programul 'Sănătate şi prosperitate', iar diferenţa reprezintă contribuţia proprie a aplicanţilor - prin urmare acestea vor intra într-un proces de evaluare, urmând să fie departajate pe bază de punctaj.
Proiectele desemnate câştigătoare vor fi implementate în perioada august-decembrie 2011.
Bereczki Kinga a declarat pentru AGERPRES că programul are ca slogan 'O comunitate sănătoasă este alcătuită din oameni sănătoşi', iar scopul acestuia este de a conştientiza populaţia cu privire la importanţa vieţii sănătoase atât la nivel individual, cât şi comunitar.
Din acest program se vor finanţa seminarii, campanii de promovare a istoriei, a tradiţiilor şi produselor locale, organizarea de evenimente culturale şi sportive, acţiuni de protejare a mediului înconjurător, dar şi de petrecere a timpului liber.
'Vor beneficia de prioritate proiectele care oferă soluţii la problemele actuale, cum ar fi lipsa mişcării, dependenţa de tehnologie care duce la izolare, lipsa vieţii comunitare, alimentaţia nesănătoasă, poluarea mediului, îndepărtarea de la tradiţii, devalorizarea etc, cele care includ activităţi din domenii precum educaţie şi sport, educaţie şi mediu, mediu şi tradiţie, cultură etc, ce au un impact semnificativ asupra comunităţii şi contribuie la o schimbare de atitudine şi de mentalitate', a declarat Bereczki Kinga.
Aceasta a precizat să suma de 40.000 de lei pusă la dispoziţia organizaţiilor nonguvernamentale provine de la diverşi sponsori care vor să susţină dezvoltarea comunităţii locale. AGERPRES/A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Un club sportiv organizează un concurs de slăbit în scopul promovării unui stil de viaţă sănătos Peste 20 de persoane s-au înscris la un concurs de slăbit organizat de un club sportiv din Sfântu Gheorghe, care şi-a propus să promoveze un stil de viaţă sănătos prin practicarea sportului şi adoptarea unei alimentaţii corecte.
Alimentaţia, componentă importantă a unui stil de viaţă sănătos Alimentaţia corectă este una dintre cele mai importante componente ale unui stil de viaţă sănătos, alături de activitatea fizică, a subliniat miercuri, în conferinţă de presă, dr. Simona Tivadar, medic specialist diabet, boli de nutriţie la Spitalul Universitar.
Alimentaţia sănătoasă – un aliat de încredere împotriva bolilor cronice Mâncarea nesănătoasă şi lipsa de activitate fizică reprezintă principalii factori de risc pentru bolile cronice, afecţiuni complexe care, netratate corespunzător, pot duce la complicaţii severe şi chiar la deces. Potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), alimentaţia sănătoasă...
Proiect DGAS de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la lansarea unui proiect destinat promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor din Bucureşti, proiect iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS).
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
(Corespondenţă) Daciana Sârbu: Legislaţia menită să promoveze alimentaţia sănătoasă trebuie să fie o prioritate absolută în UE Bruxelles, 11 iun - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Revizuirea legislaţiei în ceea ce priveşte alimentele pentru persoanele cu nevoi nutriţionale speciale era un proces absolut necesar şi redefinirea zonei sale de aplicabilitate va bloca încercările frauduloase de promovare drept hrană...