Cele mai citite
 


Cursurile online - un nou trend în perfecţionarea medicilor de familie
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La numai 3 luni de la lansare, peste 2.000 de medici de familie participă la cursurile online pe platforma dedicată FormareMedicală.ro, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie (SNMF), transmis marţi AGERPRES.
Medicii de familie impun un nou trend în educaţia medicală continuă, peste 80% dintre ei optând pentru cursuri online de perfecţionare.
Acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat recent de FormareMedicală.ro, un portal sub egida Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.
Rata mare de adopţie a proiectului FormareMedicală.ro validează calitatea şi interactivitatea de excepţie a cursurilor creditate de Colegiul Medicilor din România şi demonstrează interesul medicilor pentru dezvoltarea competenţelor profesionale.
În trei luni de la lansare, pe platforma FormareMedicală.ro studiază peste 2.000 de medici de familie din România. Aceştia au susţinut 500 de examene finale, cu o rată de promovabilitate de 80%, absolvenţii obţinând credite EMC (educaţie medicală continuă).
'Noile date procesate de FormareMedicală.ro şi modul în care proiectul a fost primit la conferinţele de specialitate din Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi, Sinaia, Constanţa conturează un portret al medicilor de familie diferit de percepţia de până acum - sunt profesionişti deschişi la nou, interesaţi de informaţii actuale din domeniul de activitate şi care doresc să se dezvolte permanent, utilizând platforma de e-learning dedicată FormareMedicală.ro pentru a economisi timp şi resurse', a explicat dr. Rodica Tănăsescu, preşedinte SNMF şi susţinător al proiectului FormareMedicală.ro
Membrii echipei FormareMedicală.ro au în lucru patru noi cursuri pe ariile: respirator, dermatologie, urologie. Noile cursuri vor fi lansate în perioada imediat următoare, echipa sperând ca şi acestea să fie primite la fel de bine de comunitatea medicilor de familie.
FormareMedicală.ro este singurul portal din România dedicat în exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, care oferă cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind susţinerea educaţiei medicale continue şi creşterea impactului medicului de familie în sistemul medical, spre beneficiul pacienţilor. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative, la Târgu Mureş Asociaţia Naţională de Îngrijiri Paliative (ANIP) şi Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei organizează, începând de joi, la Târgu Mureş, a XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative sub genericul 'Îngrijirea paliativă: dialog şi conexiune'.
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Ziua Medicului de Familie Formaremedicală.ro a sărbătorit pe 4 iulie ''Ziua Medicului de Familie'', alături de cei 11.800 de medici de familie din întreaga ţară, informează un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
Medicii neonatologi vor beneficia de cursuri de îngrijire a noului-născut în 2011 Medici neonatologi, pediatri, obstetricieni, medici de familie, asistente medicale sau moaşe din şapte regiuni ale ţării vor beneficia de cursuri de formare în domeniul neonatologiei din februarie 2011, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, managerul de proiect, doctorul Maria Stamatin.
Cursuri pentru medicii de familie Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile, în parteneriat cu Societatea Română de Epidemiologie şi SIVECO România, continuă proiectul POSDRU/81/3.2/S/59337 intitulat "Formarea profesională în domeniul epidemiologiei şi promovarea utilizării...
Mureş: Sistem educaţional online pentru formarea personalului medical de la SCJU, unic în România Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş lucrează la implementarea proiectului ''Sistem educaţional online pentru formarea continuă a personalului medical'', unic în România, în urma câştigării unei finanţări pentru implementarea unei soluţii de E-educaţie.