Cele mai citite
 


Germania: O şcoală din vestul ţării, închisă din cauza contaminării cu E.coli
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oficialităţile germane au dispus, marţi, închiderea unei şcoli din vestul ţării, după ce mai mulţi elevi s-au simţit rău, din cauza contaminării cu o tulpină rară a bacteriei E.coli, responsabilă de izbucnirea unei epidemii care a provocat moartea a 48 de oameni, transmite Reuters.
Şcoala din oraşul Altenbeken va fi închisă timp de o săptămână, adică atât cât durează perioada de incubaţie în cazul bacteriei E.coli, pentru a preveni o posibilă extindere a epidemiei.

Până acum, peste 4.000 de oameni din Europa şi America de Nord s-au îmbolnăvit de E.coli, iar toate cazurile au ca explicaţie comună o legătură cu nordul Germaniei, fie prin reşedinţă permanentă sau doar vizitare a regiunii. Totuşi, ritmul îmbolnăvirilor s-a redus semnificativ de la explozia de cazuri înregistrată în luna mai.

'Este foarte posibil ca copiii să se fi îmbolnăvit din cauza mâncării contaminate', a declarat şeful Departamentului local de sănătate publică, Georg Alles, care a adăugat că bacteria s-ar fi putut răspândi şi din cauza oamenilor, care nu s-au spălat pe mâini după ce au folosit toaleta.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: cazuri raportate în 12 ţări, potrivit OMS Douăsprezece ţări au raportat cazuri de contaminare cu bacteria E.coli enterohemoragică care a provocat până în prezent moartea a 18 persoane, majoritatea în Germania, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, relatează AFP.
Oraşul din centrul crizei E.coli Hamburg este centrul unei crize care a izbucnit cu aproape trei săptămâni în urmă. Începând cu marţea trecută (24 mai), 15 persoane au murit şi peste 1.100 suferă de efectele infecţiei cu bacteria E. coli, iar mulţi sunt plasaţi la secţia de terapie intensivă, scrie New York Times în ediţia de marţi...
E.coli: Germania solicită despăgubiri de 16 milioane de euro din partea UE Agricultorii germani solicită 16 milioane de euro despăgubiri din partea Uniunii Europene pentru prejudiciile legate de contaminarea în mai şi iunie cu bacteria E.coli, transmite AFP.
E.coli: seminţele de fenugreek importate din Egipt au jucat un rol în intoxicaţie Seminţele de fenugreek importate din Egipt în Franţa şi Germania în 2009 şi 2010 au jucat un rol în intoxicaţia cu bacteria E.coli ce a făcut cel puţin 48 de morţi în Europa, a declarat miercuri Agenţia Europeană pentru Siguranţă Alimentară EFSA, transmit AP şi AFP.
E.coli face primele trei victime americane Trei persoane care s-au întors în SUA dintr-un voiaj în Germania sunt suspectate de contaminare cu bacteria Escherichia coli, care a ucis până în prezent 18 persoane în Europa, a anunţat - joi - un purtător de cuvânt al Centrelor de control şi prevenire a maladiilor /CDC/, citat de AFP.
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.