Cele mai citite
 


Mai puţine puncte de prim-ajutor pentru caniculă la Timişoara decât în anii precedenţi
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Municipiul Timişoara va avea mai puţine puncte de prim-ajutor pe perioada de caniculă din această vară, numărul lor scăzând aproape la jumătate faţă de anii anteriori.
Dr. Viorica Dumitru, director general adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş, a declarat marţi că atunci când temperaturile o vor impune timişorenii se vor putea adăposti de caniculă în patru locuri - Gara de Nord, clădirea Operei Naţionale, Poşta Mare şi la Oficiul Judeţean pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
În judeţ, doar Lugojul va mai dispune de un punct de prim-ajutor în zilele de caniculă.
"Am redus numărul acestor puncte de prim-ajutor în baza cifrelor pe care le-am înregistrat în anii precedenţi şi am concluzionat că cele mai aglomerate zone din oraş sunt cele menţionate, unde se impune să existe cadre medicale care pot să intervină în situaţii neplăcute determinate temperaturilor extreme", a precizat dr. Viorica Dumitru.
Potrivit acesteia, măsurile pe care trebuie să le ia populaţia pentru a preveni efectele caniculei sunt reducerea, pe cât posibil, a ieşirilor în aer liber în intervalul orar 11,00 - 17,00, iar dacă nu se poate acest lucru, atunci să se protejeze cu vestimentaţie de culoare deschisă, pălărie, ochelari de soare, umbrele şi să aibă o sticlă cu apă pentru hidratare.
De altfel, dr. Dumitru a recomandat, de asemenea, populaţiei să consume între doi şi patru litri de apă pe zi, cât mai multe fructe şi legume, să renunţe la carne şi la grăsimi, cafea şi băuturi alcoolice.
"Împreună cu inspectorii de la serviciul de control vom întreprinde şi vom intensifica controalele în unităţile de alimentaţie publică pentru a preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare. Vom urmări şi modul în care sunt aprovizionate spitalele şi mai ales compartimentele de primire urgenţe privind medicamentele şi materialele sanitare care li se administrează persoanelor ce se prezintă la camerele de gardă", a adăugat dr. Dumitru. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri împotriva caniculei, în judeţul Timiş Patru puncte de prim-ajutor pentru caniculă vor fi amplasate în municipiul Timişoara la sediile Operei Naţionale, al Poştei Mari, la Gara de Nord şi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, unde este o aglomeraţie mai mare de oameni, după cum au stabilit, vineri, autorităţile locale, în şedinţa Comitetului...
Timiş: Canicula impune înmulţirea punctelor de prim ajutor Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile, care se vor menţine şi în perioada următoare în Timişoara, au determinat autorităţile locale să deschidă puncte suplimentare de prim ajutor de caniculă în oraş.
Timiş: Puncte de prim ajutor în judeţ, din cauza caniculei Canicula a determinat autorităţile de sănătate publică din Timiş să ia măsura deschiderii mai multor puncte de prim ajutor în Timişoara şi în municipiul Lugoj, pentru a veni în sprijinul persoanelor surprinse de temperaturile ridicate în oraş, la ore de maxim termic.
Timiş: Lipotimii în stradă, din cauza caniculei, la Timişoara Canicula instalată la Timişoara a determinat ambulanţa să intervină, miercuri, în nouă cazuri în care a fost solicitată în spaţiul public.
Gheorghe Mencinicopschi: Pe caniculă trebuie să mâncăm mai multe fructe şi legume În perioada de caniculă alimentaţia trebuie să fie săracă în grăsimi şi dulciuri, a declarat vineri pentru AGERPRES prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Timiş: A crescut numărul solicitărilor la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din cauza caniculei Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara a avut, luni, solicitări cu 20% mai multe decât până acum, principala cauză fiind canicula.