Cele mai citite
 


Primăria Capitalei a plătit o parte din despăgubirile în cazul Ciomu
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ - Primăria Capitalei a achitat suma de 200.000 de euro, prima parte din despăgubirile pe care Spitalul "Theodor Burghele" trebuie să le plătească pacientului operat de dr. Naum Ciomu.

"Am plătit 200.000 de euro, restul până la 500.000 de euro îi vom plăti până în 2011. Aceasta reprezintă contravaloarea despăgubirilor pe care spitalul trebuie să le plătească victimei dr. Naum Ciomu, urmând ca acesta din urmă să le restituie Primăriei", a declarat dr. Marius Savu, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din cadrul Primăriei Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, la 17 iulie, că Primăria Municipiului Bucureşti este solidară la plată cu Spitalul "Theodor Burghele" în ceea ce priveşte hotărârea judecătorească privind cazul Ciomu.

"Va plăti spitalul, ca entitate, fiind în administrarea Primăriei. E clar că suntem solidari la plată cu o hotărâre judecătorească. Vom vedea, pentru că a fost lipsă de reacţie din partea spitalului", a spus Oprescu.

Potrivit primarului general, hotărârea judecătorească prin care chirurgul Naum Ciomu este obligat la plata a 500.000 de euro pentru malpraxis nu e definitivă. "Problema mea e că nu este definitivă (hotărârea - n.r.)", a spus Oprescu, adăugând că "a încercat ceva pentru a ataca hotărârea judecătorească".

Potrivit unei hotărâri judecătoreşti, chirurgul Naum Ciomu a fost obligat, împreună cu Spitalul "Theodor Burghele", să plătească 500.000 de euro daune morale, după ce, în anul 2004, acesta a tăiat accidental penisul unui pacient.

AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Instanţa îi permite lui Ciomu să practice medicina Bucureşti, 17 dec /Agerpres/ - Magistraţii Tribunalului Bucureşti au anulat decizia Colegiului Medicilor din România (CMR), prin care i se interzicea lui Naum Ciomu să practice medicina.
Naum Ciomu va fi supus unui interogatoriu la Tribunalul Bucureşti Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, ca Naum Ciomu, chirurgul condamnat pentru că a vătămat grav un pacient în 2007, să fie supus unui interogatoriu, pe 29 aprilie, în procesul intentat acestuia de Spitalul 'Theodor Burghele'.
Premierul Victor Ponta şi primarul general, Sorin Oprescu, au participat la începerea lucrărilor la Spitalul de Copii Gomoiu Premierul Victor Ponta a participat vineri, alături de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la deschiderea lucrărilor privind extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului Clinic de Copii "Doctor Victor Gomoiu", primul spital de urgenţă universitar pentru copii construit în ultimii 30 de...
Oprescu, mulţumit de serviciile medicale acordate în cele 19 spitale administrate de municipalitate Primarul general, Sorin Oprescu, s-a declarat mulţumit, vineri, de serviciile medicale acordate în cele 19 spitale administrate de municipalitate, în urma prezentării studiului pilot "Satisfacţia pacienţilor în spitalele Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti''.
Medicii vor fi obligaţi să-şi facă asigurare de malpraxis; în cazul unei erori medicale, se va purta o negociere Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect de lege care îi va obliga pe toţi medicii să-şi facă poliţă de asigurare pentru malpraxis, iar în cazul producerii unei erori medicale, doctorii vor fi nevoiţi să poarte o negociere cu pacientul şi asiguratorul, înainte de a apela la un mediator sau de a recurge...
Bacău: Spitalul Judeţean, obligat de judecători să plătească 500.000 de euro despăgubiri unui bolnav infectat cu stafilococ Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău va trebui să plătească 500.000 de euro în următoarele şase luni unui fost pacient care a fost infectat cu stafilococ auriu pe timpul internării în această unitate medicală, potrivit deciziei luate de o instanţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).