Cele mai citite
 


Medicii atrag atenţia asupra pericolului pe care îl prezintă consumul de etnobotanice
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci-şase persoane sunt internate în permanenţă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Prof. Dr. Victor Babeş" pentru afecţiuni determinate de consumul de etnobotanice, a declarat marţi, pentru AGERPRES, prof.dr. Emanoil Ceauşu, directorul medical al spitalului.
Printre afecţiunile pe care le prezintă consumatorii de etnobotanice se numără endocardite, pneumounii, bronhopneumonii, infecţii cu virusuri hepatice şi HIV.
"Consumul de etnobotanice este mai grav decât consumul de heroină, cocaină, deoarece acestea din urmă sunt naturale, iar etnobotanicele sunt sintetice şi determină o dependenţă mai puternică şi efectele distructive foarte mari ", a explicat prof.Ceauşu.
Medicul a explicat că administrarea intravenoasă de etnobotanice distruge venele.
Potrivit prof. Ceauşu, etnobotanicele, substanţe ieftine, pătrund masiv în rândul tinerilor cu vărste între 14 şi 25 de ani.
"Etnobotanicele nu au antidot şi afectează foarte grav sistemul nervos central şi determină prăbuşirea imunitară. Cei care consumă etnobotanice ajung să facă septicemii, meningite, endocardite, bronhopneumopatii, în cea mai mare parte cu stafilococ care determină rezistenţă", a explicat profesorul.
Directorul medical al Spitalului "Victor Babeş" a atras atenţia că acest consum de etnobotanice reprezintă un pericol pentru răspândirea virusului HIV, hepatitelor B şi C, iar consumatorii au un comportament foarte agresiv cu angajaţii spitalului. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Abagiu: Numărul celor infectaţi cu HIV este în creştere printre consumatorii de droguri injectabile Fenomenul consumului de etnobotanice (droguri legale) devine îngrijorător, acestea fiind mult mai periculoase decât drogurile clasice, a declarat pentru AGERPRES dr. Adrian Abagiu, de la Centrul de Servicii Integrate pentru Tratamentul Toxicodependenţilor AENA din cadrul Institutului de Boli Infecţioase...
Dr. Lucian Vasiliu: Etnobotanicele au efecte mai grave decât cocaina sau heroina Consumul de substanţe etnobotanice are efecte mai grave decât consumul de heroină sau cocaină, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Lucian Vasiliu, de la Centrul de Detoxifiere al Spitalului de Psihiatrie 'Alexandru Obregia'.
Dr. Lucian Vasiliu: Etnobotanicele au efecte mai grave decât cocaina sau heroina Consumul de substanţe etnobotanice are efecte mai grave decât consumul de heroină sau cocaină, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Lucian Vasiliu, de la Centrul de Detoxifiere al Spitalului de Psihiatrie 'Alexandru Obregia'.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Adrian Streinu-Cercel: Majoritatea celor infectaţi cu HIV sunt tineri din grupa de vârstă 20-30 ani Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a subliniat miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de marcarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva HIV/SIDA, că în primele şase luni ale anului în România au fost diagnosticate 129 de noi cazuri de infecţii cu HIV, dintre care 62 la consumatorii de droguri...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...