Cele mai citite
 


Meditaţia reduce cu 47% riscul de infract la cardiaci
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Afectiunile inimii
 

Meditaţia transcedentală, o tehnică folosită pentru diminuarea stresului, reduce cu 47% riscul de infarct al persoanelor cardiace, conform unui studiu clinic publicat în SUA, transmite AFP.

Acest studiu se întinde pe o perioadă de 9 ani şi a fost realizat pe 201 de voluntari afro-americani de ambele sexe, cu o medie de vârstă de 59 de ani şi cu afecţiuni coronariene. Jumătate dintre voluntari au practicat meditaţia transcedentală, în timp ce cealaltă jumătate a fost păstrată ca grup martor.

Rezultatele acestui studiu, publicate în ediţia online a revistei Archives of Internal Medicine, demonstrează efectele pozitive pe care tehnicile de meditaţie le au asupra bolnavilor care suferă de maladii cardiovasculare, conform Dr.-ului Robert Schneider, directorul Institutului de Medicină Naturală şi de Prevenire de la Universitatea Maharishi (Iowa, centru).

"Aceste efecte sunt foarte importante, chiar mai importante decât cele rezultate în urma tratamentelor convenţionale pentru maladiile cardiovasculare", subliniază el. "Participanţii la studiu au fost trataţi şi cu medicamente anti-colesterol şi antihipertensive, iar efectele meditaţiei transcedentale au venit perfect în completarea efectelor acestor medicamente", a mai adăugat el.

De asemenea, pentru Dr Theodore Kotchen, profesor de medicină la Universitatea din Wisconsin (nord), co-autor al acestui studiu, "meditaţia trebuie considerată ca un tratament complementar şi nu ca un substitut la tratamentele convenţionale prescrise pentru maladiile cardiovasculare".AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infectarea cu HIV creşte cu 50% riscul de infarct (studiu) Infectarea cu HIV, virusul care provoacă SIDA, sporeşte cu circa 50% riscul de criză cardiacă, potrivit unui studiu realizat în rândul a 82.000 de persoane din SUA şi făcut public luni, care confirmă cercetări precedente, informează AFP.
Cele două noi medicamente anti-colesterol 'Repatha' şi 'Praluent', considerate prea costisitoare (studiu) Preţurile pentru două noi medicamente foarte active împotriva colesterolului, recent aprobate de US Food and Drug Administration (FDA), sunt excesive şi riscă să fie o povară pentru sistemele de asigurări de sănătate, a concluzionat un organism independent de cercetare din SUA, informează AFP.
Experţi americani recomandă aspirina pentru prevenirea infarctului şi a cancerului Un grup de experţi independenţi consultaţi de guvernul federal din SUA (United States Preventive Services Task Force, USPSTF) a recomandat luni administrarea în mod regulat de aspirină în doză scăzută pentru a reduce riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral şi de cancer colorectal,...
Studiu fundamental asupra unor copii instituţionalizaţi din România: Privarea socială afectează dezvoltarea creierului Copiii care cresc în instituţii în locul familiilor prezintă deficite majore în dezvoltarea creierului, a arătat un studiu efectuat asupra unor copii instituţionalizaţi din România. Constatările, publicate online luni, în ''Proceedings of the National Academy of Sciences'' din SUA, subliniază importanţa...
SUA: FDA a autorizat un nou medicament împotriva colesterolului US Food and Drug Administration (FDA) a dat undă verde joi tratamentului cu 'Repatha', al doilea medicament pentru pacienţii cu forme ereditare de colesterol ridicat şi riscuri pentru maladii cardiovasculare autorizat în acest an, informează AFP.
Timiş: Riscul îmbolnăvirii cardiovasculare, testat prin metoda cartonaşelor Aproape 2.000 de timişoreni care au accesat site-ul soscardio.ro au completat online, până luni, Testul Cartonaşelor, prin care îşi pot evalua riscul îmbolnăvirii cardiovasculare. Parcurgerea testului îi poate ajuta pe cei interesaţi să aibă o stare bună de sănătate să evite factorii de risc care le...