Cele mai citite
 


Prima policlinică socială gratuită din Bucureşti
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Fundaţia Regina Maria a inaugurat, marţi, în Bucureşti, prima policlinică medicală gratuită adresată persoanelor defavorizate, respectiv persoanelor fără asigurare medicală şi oamenilor străzii.

În Bucureşti există peste 2.400 persoane fără adăpost declarate, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiază de asigurări medicale. Aceştia nu au avut posibilitatea acoperirii asistenţei medicale, neexistând până acum o policlinică socială.
Policlinica, amplasată în strada Dristor nr. 81-88, sector 3, va deservi toate zonele din Bucureşti, activitatea fiind susţinută de reţeaua privată Regina Maria şi de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti din Direcţia Generală de Asistenţă Socială.
Policlinica, pentru care s-au investit 250.000 de lei, va funcţiona de luni până vineri între orele 9,00 şi 17,00 şi va oferi cele mai accesate servicii medicale, printre care laborator, medicină internă, oftalmologie, cardiologie, stomatologie, ORL, dermatologie, ecografie, mică chirurgie.
Policlinica va avea o echipă de medici permanenţi. dar şi voluntari, medici, cadre medicale şi personal auxiliar.
Pentru afecţiuni infecţioase va exista o colaborare cu Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş".
Dr.Wargha Enayati, cofondatorul Fundaţiei Regina Maria, a subliniat că "o policlinică special creată pentru a veni în ajutorul persoanelor defavorizate social era de mult în preocupările sale".
"Credinţa Baha'i şi în mod special modelul Maestăţii Sale Regina Maria a României reprezintă motivul pentru care am luptat pentru această cauză. Nu am fost însă singuri. Ne-au ajutat foarte mulţi parteneri cărora le datorez enorm, este vorba de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, dar şi voluntari, persoane fizice, medici şi cadre medicale. Implicarea într-o cauză prin care îi ajutăm pe cei mai puţin norocoşi decât noi trebuie privită ca cel mai important pe care îl putem face în viaţa noastră, pentru că ajutorul pe care îl oferim altor persoane ne va aduce, în final, cea mai mare mulţumire sufletească", a subliniat Dr.Wargha Enayati.
Inaugurarea policlinicii sociale a fost făcută în prezenţa primarului general, Sorin Oprescu. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul Sorin Oprescu a inaugurat prima policlinică socială gratuită Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat marţi, prima policlinică socială gratuită adresată persoanelor defavorizate din Bucureşti.
Regina Maria a inaugurat a doua policlinică din Piteşti, cu o investiţie de 700.000 euro Reţeaua de sănătate Regina Maria a inaugurat cea de-a doua policlinică din Piteşti, numită Regina Maria Brătianu, investiţia necesară fiind 700.000 euro, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Polisano pariaza pe Bucuresti! - Medici de top si cu experienta vasta se alatura echipei Incepand cu aceasta luna, Clinicile Polisano isi dubleaza echipa de cadre medicale fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 100 de angajati in cele doua centre din Cuza Voda si Anchor Plaza. Clinicile si-au extins de asemenea si serviciile medicale oferite, acoperind in prezent un numar...
Un complex socio-medical a fost inaugurat în sectorul 3 Persoanele cu venituri mai mici de 750 de lei din sectorul 3 vor beneficia de lunea viitoare de servicii gratuite de stomatologie, cardiologie, oftalmologie, medicină generală, ginecologie, medicină de familie şi ecografie la complexul Tabita, care a fost inaugurat vineri.
REGINA MARIA: mutare de leadership în vestul țării, prin preluarea centrelor medicale Dr. Grigoraș din Timișoara, un business de 1.5 milioane euro La aproape șase luni de la deschiderea primei unități medicale din Timișoara – una dintre cele mai mari ale Rețelei, REGINA MARIA își consolidează prezența în vestul țării, prin preluarea centrelor medicale Dr. Grigoraș. Tranzacția marchează o extindere accelerată a operatorului privat de servicii medicale...
S. Oprescu: Spitalul de Boli Venerice "Scarlat Longin" va fi mutat provizoriu la Spitalul "Victor Babeş" Spitalul de Boli Venerice "Scarlat Longin" va fi mutat la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş'', provizoriu, până se va reamenaja corpul nou de la Spitalul "Th.Burghele", a declarat, marţi, prof. dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.