Cele mai citite
 


Oprescu a cerut directorilor de spitale finalizarea investiţiilor până în septembrie
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ - Primarul-general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut managerilor celor 18 spitale administrate de Primărie să finalizeze toate investiţiile şi toate problemele de funcţionare a centralelor termice şi reparaţiilor până în luna septembrie, astfel încât perioada de iarnă să nu-i găsească nepregătiţi.

El a subliniat că principala problemă cu care se confruntă sistemul este subfinanţarea generală.

"Am înţeles când am preluat cheltuielile pentru cele 18 spitale privind investiţiile, plata curentului electric, a gazelor, reparaţiile generale că economiile făcute prin preluarea acestor costuri Casa (CNAS - n.r.) să le folosească pentru celelalte necesităţi - medicamente, aparatură, dar din ceea ce se întâmplă în ultima vreme, constatăm că Casa Naţională de Asigurări înregistrează o scădere a valorii serviciilor către aceste spitale", a precizat Oprescu.

Primarul general le-a atras atenţia managerilor celor 18 spitale că trebuie să folosească banii alocaţi de administraţia locală pentru investiţii în scopul creării unui sistem de sănătate performant. El le-a cerut managerilor să îşi depună toate proiectele privind investiţiile, astfel încât acestea să poată fi finanţate.

Pe de altă parte, Sorin Oprescu le-a atras atenţia directorilor medicali să înveţe să comunice cu pacienţii, să se comporte civilizat cu aceştia, întrucât relaţia medic-pacient lasă de dorit.

"Municipalitatea doreşte să sprijine comunitatea, doreşte o viaţă civilizată atât pentru doctori, cât şi pentru pacienţi. De asemenea, trebui să dispară situaţiile în care bolnavii sunt trimişi să-şi cumpere medicamente", a mai spus edilul-şef.

El a subliniat că a organizat întâlnirea cu managerii din cele 18 spitale tocmai pentru a avea o eficienţă în ceea ce priveşte funcţionarea spitalelor şi în acelaşi timp pentru a le atrage atenţia că îşi încheie proiectele pe care le au în vedere.

Edilul Capitalei a accentuat asupra necesităţii refacerii reţelei şcolare şi a funcţionării acesteia în legătură directă cu spitalul.

Oprescu s-a referit şi la construcţia unui eventual spital de urgenţă pentru copii, dar şi la organizarea unei Case de retragere pentru bătrâni la Spitalul nr. 10 pentru a asigura asistenţă pentru 1.000-1.500 de bătrâni. Primarul general a spus că nu vrea ca Primăria Generală să se confrunte cu situaţii precum cea din administraţia locală Alba Iulia.

Între proiectele primarului general se află şi construcţia unui spital în centrul Bucureştiului, dar şi în nordul Capitalei, spitale care să fie tip universitar municipal.

În legătură cu aparatura medicală, Sorin Oprescu i-a asigurat pe managerii prezenţi la întâlnire că a fost aprobată lista de către Consiliul Primăriei şi această dotare se va realiza. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
18 spitale trec în administrarea CGMB Sursa: Agerpres Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, lista unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se transferă managementul asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale şi către Primăria Municipiului Bucureşti.
Primăria Bucureşti intensifică măsurile pentru combaterea efectelor caniculei în Capitală Primăria Municipiului Bucureşti intensifică măsurile pentru combaterea efectelor caniculei în Capitală şi pune la dispoziţia bucureştenilor opt corturi medicale dotate cu aer condiţionat, ventilatoare cu apă, personal medical specializat, medicamente şi aparatură de specialitate, informează un comunicat...
Administraţia locală este sufocată de cheltuielile puse în cârcă de actuala guvernare (PSD) Senatorul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că administraţia locală este "sufocată de cheltuielile puse în cârcă" de actuala guvernare, care a descentralizat şcoli, spitale şi alte instituţii trecând majoritatea cheltuielilor în sarcina administraţiilor...
Vaslui: Administraţia locală vrea să asigure facilităţi pentru medicii care aleg să lucreze în cabinetele şcolare Primăria municipiului Vaslui vrea să creeze o serie de facilităţi pentru medicii care aleg să lucreze în cabinetele şcolare, în prezent, la nivelului întregului judeţ existând doar trei astfel de medici.
Caraş-Severin: Administraţia locală consideră că nu este oportună reorganizarea spitalelor Reşiţa, 5 ian /Agerpres/ - Dispunerea geografică a spitalelor din Caraş-Severin, precum şi drumurile de acces către acestea, relieful şi specificul judeţului nu favorizează restructurarea vreuneia dintre unităţile spitaliceşti, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul Octavian Ţunea.
Dan Tudorache consideră că administraţia locală trebuie să susţină BOR în finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, consideră că administraţia locală trebuie să sprijine Biserica Ortodoxă Română pentru a termina construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, el susţinând că bugetul local poate suporta nu numai ajutorul pentru finalizarea lucrărilor la catedrală, ci şi construirea...