Cele mai citite
 


T.Băsescu a transmis Parlamentului cererea de reexaminare a Legii privind unele acte normative din domeniul cercetării
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a trimis marţi Parlamentului cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul cercetării, pe motiv că menţine prevederea ca Academia Oamenilor de Ştiinţă, Academia de Ştiinţe Tehnice şi Academia de Ştiinţe Medicale să beneficieze în continuare de susţinere financiară de la bugetul de stat, informează Administraţia Prezidenţială.
În motivaţia cererii de reexaminare se precizează că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.79/2010 a abrogat dispoziţiile legale care prevedeau susţinerea bugetară a Academiei Oamenilor de Ştiinţă, a Academiei de Ştiinţe Tehnice şi a Academiei de Ştiinţe Medicale, iar acest fapt a avut drept consecinţă încetarea bugetării celor trei academii, finanţarea acestor instituţii asigurându-se din venituri proprii.
"Legea transmisă spre promulgare a aprobat, cu modificări, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 79/2010. Prin modificările aduse acestei ordonanţe, au fost introduse prevederi potrivit cărora cele trei instituţii academice, anterior menţionate, beneficiază din nou de susţinere financiară de la bugetul de stat. Ţinând cont de actualul context de politică bugetară şi de angajamentele Guvernului asumate în domeniul financiar, în care este necesară restrângerea cheltuielilor, considerăm că o asemenea măsură de finanţare bugetară generează cheltuieli suplimentare pentru bugetul de stat şi afectează sprijinirea altor activităţi educaţionale a căror singură modalitate de finanţare este cea bugetară", se arată în cererea preşedintelui.
Astfel, şeful statului solicită reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul cercetării, în sensul aprobării ordonanţei de urgenţă fără modificări, în forma iniţială în care aceasta a fost supusă aprobării parlamentare. AGERPRES/(AS-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Traian Băsescu a promulgat Legea de respingere a OUG 113/2010 privind drepturile câştigate de bugetari în instanţă Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea de respingere a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale bugetarilor, informează luni Administraţia Prezidenţială într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei...
Legea pentru ratificarea Acordului privind Nabucco, promulgată de preşedintele Traian Băsescu Preşedintele Traian Băsescu a promulgat joi Legea pentru ratificarea Acordului de sprijin privind proiectul dintre România şi Nabucco Gas Pipeline International GMBH şi Nabucco Gas Pipeline România.
Traian Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Senatul a adoptat tacit Codul Muncii şi a respins moţiunea simplă a Opoziţiei pe marginea subvenţiei la încălzire (sinteză) Proiectul de modificare a Codului muncii, modificarea modului de promovare a judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), instituirea unor măsuri în domeniul gazelor naturale, modalitatea de acordare a unor ajutoare financiare nerambursabile, în valoare de 100.000 euro, pentru producătorii...
Preşedintele a promulgat Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi pe cea privind indemnizaţia pentru mame Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, precum şi pe cel privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, informează...