Cele mai citite
 


Timiş: Spitale sancţionate pentru nereguli în înregistrarea şi raportarea pacienţilor spitalizaţi
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a depistat mai multe nereguli la unele spitale din judeţ în ceea ce priveşte concordanţa între serviciile medicale raportate de către furnizor şi decontate de către CJAS şi serviciile consemnate în evidenţele specifice existente la nivelul spitalului.
Purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş, Oana Răchitan, a declarat marţi că la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Timişoara s-a constatat că unele din foile verificate prezentau codificarea unor diagnostice secundare, fără a fi susţinute de consemnările din foaia de observaţie clinică generală (FOCG), prin notificarea consultărilor generale, a investigaţiilor paraclinice şi a tratamentelor efectuate pe perioada internării.
'De asemenea, examenul clinic general consemnat în FOCG era în discordanţă cu patologia pentru care pacientul a fost internat, iar diagnosticele secundare consemnate nu reprezentau diagnostice stabilite în perioada de internare', a declarat Răchitan.
Şi Spitalul Municipal Lugoj a fost supus unui control tematic din partea reprezentanţilor CJAS Timiş.
Aici, controlul a vizat verificarea modului de respectare de furnizor a condiţiilor existente la momentul evaluării şi a criteriilor care au stat la baza stabilirii valorii de contract, precum şi verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale cu privire la calitatea serviciului medical desfăşurat în perioada 1 martie - 29 aprilie 2011.
În urma acestor constatări, pentru Spitalul 'Victor Babeş' s-a dispus reţinerea procentului de 1% aplicat din valoarea de contract aferentă lunii ianuarie 2011 (în valoare de 11.542 de lei), iar pentru Spitalul Municipal Lugoj reţinerea de 1% aplicată la valoarea de contract din luna martie 2011 (în valoare de 12.128 de lei). AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase a semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, au semnat, joi, actul adiţional de prelungire a contractului, până la data de 30 iunie 2016.
Timiş: CJAS a impus reţinerea a 1% din valoarea contractului cu un spital, pentru neregulile constatate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a decis, luni, reţinerea unui procent de 1% din valoarea de contract aferentă lunii ianuarie 2011 şi noiembrie 2010, ( aproximativ 25.500 lei), în relaţia cu Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie 'Dr. Dumitru Popescu' din Timişoara, după ce a constatat...
Timiş: Spitalul Făget, sancţionat de CJAS pentru nereguli în completarea fişelor de internare ale pacienţilor Spitalul Orăşenesc Făget a fost sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş cu reţinerea a 1% din valoarea de contract pe două luni, pentru nereguli în completarea fişelor de observaţie aparţinând pacienţilor internaţi.
Timiş: Pacienţii internaţi dau declaraţii dacă şi-au cumpărat singuri medicamentele Pacienţii internaţi în spitalele din judeţul Timiş dau declaraţii pe propria răspundere în care menţionează dacă şi-au cumpărat din buzunarul propriu medicamente, materiale sanitare sau dacă au plătit investigaţii paraclinice pe perioada internării, pentru a preveni fraudele şi utilizarea neraţională...
Timiş: CJAS a încheiat contracte cu 14 spitale pentru plata majorării cu 25% a cheltuielilor de personal Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a încheiat contracte cu 14 spitale publice pentru plata majorării cu 25% a cheltuielilor de personal.
Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase solicită bani de la primărie pentru echipamente şi materiale sanitare Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a solicitat ajutorul primăriei, întrucât a rămas fără bani de întreţinere, echipamente şi materiale sanitare, fondurile alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) acoperind doar salariile până la sfârşitul anului.