Cele mai citite
 


Timiş: Ştrandurile, cursurile de apă şi taberele şcolare - verificate de inspectorii sanitari
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii sanitari din Timiş au intensificat controalele în taberele şcolare, la ştranduri şi pe cursurile de apă frecventate de populaţie pentru plajă, pentru a preveni apariţia unor epidemii specifice sezonului.
Directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş, prof. dr. Horia Vermeşan, a declarat marţi că până în prezent nu au fost înregistrate probleme.
"Suntem foarte interesaţi de cele două tabere şcolare - de la Chevereşu Mare şi Poieni Strâmbu - unde sunt mulţi copii şi de aceea am fost extrem de atenţi ca baza şi condiţiile igienico-sanitare să fie corespunzătoare pentru a evita toxiinfecţiile alimentare. Nu au fost probleme până acum", a precizat, pentru AGERPRES, dr. Vermeşan.
De asemenea, au fost verificate cele 18 ştranduri din Timişoara, care, potrivit directorului ASP Timiş, sunt în bună stare şi nu prezintă pericol pentru populaţie.
"Verificăm şi cursurile de apă, în special în zonele Şag, Albina şi Chevereş Mare, unde sunt şi plaje amenajate şi unde sunt aglomerări de populaţie în sezonul estival. Din probele de apă luate, până acum, nu au fost depistaţi agenţi patogeni care să creeze probleme de sănătate, dar aceste inspectări vor continua tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situaţii", a mai spus dr. Horia Vermeşan. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Se activează punctele anticaniculă la Timişoara Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş activează de miercuri punctele de asistenţă a populaţiei împotriva caniculei în Timişoara, ca urmare a temperaturilor ridicate din ultimele zile, dar şi a prognozelor meteo care anunţă peste 36 de grade Celsius pentru următorul interval.
Timiş: Prima conferinţă din România pe probleme de sănătate şi siguranţa publicului la evenimente de amploare Prima conferinţă din România pe probleme de sănătate şi siguranţă s-a desfăşurat, sâmbătă, la Timişoara, principalele teme de discuţie fiind siguranţa publicului în timpul unor evenimente de amploare.
Timiş: Fântânile publice din marile aglomeraţii urbane, verificate de medicii DSP Peste 120 de fântâni publice din Timişoara şi din judeţ au fost verificate, în ultima lună, de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, care au efectuat analize ale apei potabile.
Timiş: Bazin de înot închis, după ce mai mulţi copii au acuzat stări de rău Cel mai vechi bazin de înot din Timişoara şi singurul cu acces gratuit a fost închis de administratori, după ce mai mulţi copii au acuzat stări de rău, iar familiile lor au sesizat poliţia.
Timiş: Au fost reactivate punctele de prim ajutor împotriva caniculei Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a activat de vineri punctele de asistenţă a populaţiei împotriva caniculei în Timişoara, ca urmare a temperaturilor ridicate din ultimele zile, dar şi a prognozelor meteo care anunţă peste 36 de grade Celsius pentru următorul interval.
Timiş: Cele mai căutate plaje la rîul Timiş sunt şi cele mai poluate Două dintre cele mai căutate plaje de către timişoreni în perioada verii, la râul Timiş, cele de la Şag şi Albina, sunt şi cele mai poluate din cauza concentraţiei crescute a bacteriilor şi a microorganismelor din apă.