Cele mai citite
 


V. Badea: Este necesar un parteneriat între Comisia pentru românii de pretutindeni şi asociaţiile românilor din Franţa
miercuri, 29 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PDL Viorel Badea, preşedintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat, a primit marţi o delegaţie a reprezentanţilor comunităţii româneşti din Franţa, informează un comunicat de presă.
Potrivit acestuia, s-au luat în discuţie problemele cu care se confruntă comunităţile româneşti din Franţa, precum şi posibilităţile de susţinere pe care le poate oferi statul român.
"Comunitatea românilor din Franţa se află într-o continuă expansiune, fiind necesară, în acest context, o mai mare concentrare asupra educaţiei copiilor născuţi şi crescuţi în familii mixte, precum şi promovarea unor proiecte cu finalitate culturală, spirituală şi lingvistică, în condiţiile în care posibilităţile financiare şi pedagogice ale asociaţiilor sunt limitate", a remarcat Viorel Badea.
El a subliniat că iniţierea şi derularea unui parteneriat, inclusiv unul pe proiecte legislative, între Comisia senatorială pentru Românii de Pretutindeni şi reprezentanţii asociaţiilor romanilor din Franţa sunt absolut necesare.
Potrivit sursei citate, printre participanţii la întâlnire s-au numărat Eugen Tomac, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, Stefan de Fa, consul general onorific al României la Nisa, Şerban Mihăileanu, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Franţa, Vasile Damian, vicepreşedintele Association Centre Roumain de Strasbourg, Lilli Bartoi, reprezentantă a Şcolii Române din Paris, Raluca Bîrsan, preşedintele Association Des Roumains de Loire Atlantique, Irina Dobre, preşedintele Association Grande Roumanie, Echages & Cultures, Mihaela Dupret, preşedintele Association des Etudiants Roumains de Strasbourg, Maria Paleolog, Universitatea Michel Montaigne Bordeaux 3, Institutele de artă CESAM şi ICART din Bordeaux, Lenuţa Dumitrana, preşedintele Association Vox Transilvanae, şi Gabriel Penciu, preşedintele Association ACAR din Strasbourg. AGERPRES/(AS-Diana Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Legea Educaţiei şi a Sănătăţii, primele obiective ale candidatului USL Florian Bodog, secretar de stat în MS Candidatul PSD pentru Senat în Colegiul 4, dr. Florian Bodog, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi că schimbarea Legii Educaţiei, precum şi promovarea Legii Sănătăţii propusă de USL ar fi primele sale obiective ca viitor parlamentar.
Inseminare artificială post-mortem: Franţa autorizează transferul de spermă cerut de de o văduvă spaniolă Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă franceză, a autorizat marţi transferul de spermă îngheţată în Spania la cererea unei văduve spaniole al cărei soţ a murit în Franţa unde inseminarea post-mortem este interzisă, informează agenţia France Presse.
Ioana Ursu, noul secretar de stat în MS, va coordona, printre altele, politica medicamentului Ioana Ursu este noul secretar de stat cu atribuţii principale în politica medicamentului, informează Ministerul Sănătăţii.
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Ar trebui ca Spitalul TBC să fie scos în afara oraşului Brăila Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, a declarat vineri, la Brăila, că un proiect care trebuie luat în calcul de autorităţile din Brăila, în contextul în care clădirea în care funcţionează Spitalul TBC a fost revendicată şi câştigată în instanţă, este reprezentat de construirea...
Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Sperăm să rezolvăm problema comisiilor de specialitate în maxim două săptămâni Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Alin Ţucmeanu şi-a manifestat, luni, speranţa ca în "maxim" două săptămâni comisiile de specialitate ale ministerului să fie funcţionale, pentru ca să poată fi prescrise toate cele 23 de molecule care au fost introduse în lista de compensate şi gratuite...
Secretar de stat MS: Ne gândim la sancţiuni pentru pacienţii care nu se prezintă la controalele periodice Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Alin Iulian Ţucmeanu a subliniat luni într-o conferinţă de presă necesitatea prezentării la controalele medicale periodice prevăzute în pachetul de servicii medicale de bază şi a afirmat că MS "se gândeşte" la aplicarea de sancţiuni începând cu 2015 pentru cei...