Cele mai citite
 


Bihor: Sistem informatic performant pentru Spitalul Municipal din Oradea
joi, 30 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul municipal din Oradea va avea un sistem informatic integrat în vederea gestionării activităţii medicale şi administrative, realizat printr-un proiect cu finanţare europeană, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Potrivit unui comunicat transmis presei de municipalitate, proiectul prin care se va realiza şi implementa un sistem informatic integrat este necesar având în vedere că infrastructura serviciilor de sănătate este încă slab dezvoltată şi că managementul asistenţei medicale din Spitalul Clinic Municipal "dr. Gavril Curteanu" Oradea este asigurat de Consiliul Local Oradea, care a preluat managementul spitalelor orădene.
Proiectul va duce la eficientizarea actului medical atât prin micşorarea timpilor necesari prelucrării datelor pacienţilor, cât şi prin reducerea costurilor legate de investigaţiile necesare.
Spitalul Municipal are trei corpuri de clădire, motiv în plus pentru integrarea comunicării într-un sistem informatic performant care să facă legăturile operaţionale şi transmiterea eficientă a datelor.
Proiectul a fost întocmit de Spitalul Municipal, urmând ca acesta să fie depus în vederea obţinerii unei finanţări pe fonduri structurale pe domeniul de intervenţie Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice.
Valoarea totală a proiectului este de 2.024.400 lei, din care 2% reprezintă contribuţia municipalităţii.
Consilierii locali au aprobat acest proiect în şedinţa ordinară de marţi. AGERPRES/ (AS - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară, la Oradea, prin proiect transfrontalier Municipiul Oradea ar putea avea începând cu anul acesta un Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară şi ar putea demara lucrările la o pistă internaţională de biciclete între Oradea şi prima localitate ungară, lungă de peste 35 de km.
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Bihor: Consilierii locali au aprobat bugetul municipiului Oradea Consiliul Local Oradea a aprobat, joi, în şedinţă extraordinară, bugetul pentru anul 2012, care, potrivit primarului Ilie Bolojan, prezintă câteva particularităţi faţă de anii precedenţi.
Bihor: Fonduri transfrontaliere pentru o secţie modernă de gastroenterologie Primăria municipiului Oradea a demarat un proiect pentru accesarea de fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, pentru dotarea cu echipamente performante şi mobilier medical a Secţiei de gastroenterologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean...
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Bihor: Bloc operator modern la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, prin proiect cu fonduri europene Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea blocului operator de la Spitalul Clinic Judeţean, derulat de Primăria Oradea alături de Universitatea din Debreţin s-a încheiat luni.