Cele mai citite
 


Botoşani: Medic reţinut pentru că lua mită pentru a favoriza pensionări fictive
joi, 30 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic de la Comisia de evaluare a capacităţii de muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Botoşani a fost reţinut, marţi seară, pentru luare de mită, după ce, timp de peste două luni, a fost filat în timp ce primea diverse sume de bani în schimbul unor documente medicale fictive, a declarat, pentru AGERPRES, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Cristian Popovici.
Potrivit acestuia, reţinerea medicului Liliana Teodoriu a avut loc în urma unor "activităţi de supraveghere operativă în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani".
"Practic, în decursul a două luni de zile, noi am probat activitatea de luare de mită de la un număr de persoane, care erau în procedura de obţinere a deciziei de pensionare cu diferite grade de handicap", a afirmat Cristian Popovici, care susţine că medicul ar fi primit bani de la aproximativ 150 de persoane.
Procurorii au dispus, marţi, efectuarea mai multor percheziţii atât în biroul medicului din sediul CJP, cât şi la domiciliul acestuia, dar şi al altor persoane implicate, atât în municipiul Botoşani, cât şi în Dorohoi. În urma percheziţiei, la domiciliul medicului au fost găsite sume importante de bani despre care se presupune că ar proveni de la pacienţi.
Ancheta s-a derulat împreună cu lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie şi ai Serviciului Român de Informaţii. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medicul care a luat mită de la peste 100 de pacienţi va fi pus în libertate Fostul şef al Comisiei de expertiză şi evaluare medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Botoşani, Liliana Teodoriu, care a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată, va fi pusă în libertate, potrivit unei hotărâri adoptate, vineri, de Curtea de Apel Suceava.
Botoşani: Medicul care a luat mită de la 130 de pacienţi, suspendat din funcţie Medicul de evaluare şi expertiza muncii de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP), Liliana Teodoriu, care a fost arestată săptămâna trecută pentru luare de mită în formă calificată, a fost suspendat din funcţie, a declarat, marţi, directorul CJP, Ştefan Dodiţă.
Botoşani: A început procesul medicului acuzat că a luat şpagă de la 49 de pacienţi Tribunalul Botoşani a început, marţi, judecarea fostului şef al Comisiei de evaluare şi expertiză medicală de la Casa Judeţeană de Pensii Botoşani, Liliana Teodoriu, acuzat de luare de mită în formă continuată.
Dosarul certificatelor de handicap: Mita consta în bani, dar şi în parfumuri, bibelouri, genţi sau carne Fostul preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga, primea ca mită pentru eliberarea în mod fraudulos a unor certificate de încadrare în grad de handicap sume de bani, dar şi cadouri constând în parfumuri, băuturi alcoolice, bibelouri, genţi de damă, precum...
Botoşani: Fost medic trimis în judecată pentru 131 de infracţiuni de corupţie Botoşani, 15 sep/ Agerpres/- Un fost medic din Botoşani a fost trimis în judecată, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru săvârşirea unui număr de 131 infracţiuni de luare de mită, dintre care 38 în formă continuată, şi a 20 de infracţiuni de abuz în serviciu, se arată într-un comunicat...
Botoşani: Zeci de persoane s-au autodenunţat la Parchet pentru dare de mită Peste 20 de persoane s-au autodenunţat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru dare de mită, în dosarul în care medicul Liliana Teodoriu este cercetată pentru luare de mită în formă continuată. Prim-procurorul adjunct al Parchetului, Titiana Ungureanu, susţine că fiecare dintre denunţători...