Cele mai citite
 


Oprescu: Spitalele de urgenţă vor trece la Primăria Capitalei
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ - Spitalele de urgenţă din Capitală vor trece la Primăria Generală, a anunţat, marţi, primarul general al Capitalei, prof. dr. Sorin Oprescu.

El a spus că acest lucru se face potrivit prevederilor guvernamentale care prevăd descentralizarea.

Oprescu a subliniat că doreşte ca spitalele de urgenţă să ajungă la standardele europene.

Primarul general al Capitalei a abordat şi subiectul refacerii reţelei şcolare, astfel încât fiecare şcoală să aibă un medic şi să acorde asistenţa medicală necesară. Sorin Oprescu a mai spus că se vor reorganiza şi cabinetele stomatologice şcolare.

Edilul şef are în proiect înfiinţarea unui spital de pediatrie în curtea Spitalului "Victor Gomoiu", care să aibă toate secţiile necesare.

Guvernul a decis că 18 spitale din Capitală să fie transferate de la Ministerul Sănătăţii în administrarea municipiului începând cu 1 ianuarie 2009 pentru o perioadă de un an. Acest lucru s-a întâmplat abia la 30 aprilie 2009, când a fost semnat protocolul prin care spitalele au trecut la Municipalitate.

De la 1 mai şi până în prezent, respectiv pentru lunile mai, iunie şi iulie, Primăria Capitalei, prin administraţia spitalelor şi serviciilor medicale, a alocat în total celor 18 spitale 39.213.680 lei.

Cele 18 spitale au 4.595 paturi, adică 25% din totalul celor aproape 20.000 existente la nivelul Capitalei. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Capitalei va prelua spitalele după un audit finaciar Primăria Capitalei nu a preluat încă cele 18 spitale transferate de la Ministerul Sănătăţii, dar când acest lucruse va realiza se va face după efectuarea unui audit financiar şi un management competitiv, a anunţat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu. (Sursa: Agerpres)
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Sorin Oprescu reclamă faptul că nu îi sunt respectate drepturile la tratament în arest Primarul general suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut o sesizare la Ministerul Sănătăţii în care reclamă faptul că nu îi sunt respectate drepturile la tratament de către medicul de la locul de detenţie.
Oprescu: Primăria Capitalei şi-a propus să pună la dispoziţie logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos Primăria Capitalei şi-a propus să pună la dispoziţie logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos, a declarat primarul general, Sorin Oprescu, care a participat luni la conferinţa Grupului Intersectorial de Lucru, înfiinţat la nivelul municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Reţeaua Oraşelor Sănătoase...
Guvernul a aprobat strategia de descentralizare în sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Guvernul a aprobat, duminică, strategia de descentralizare în domeniul sănătăţii, a anunţat, la Palatul Victoria, ministrul de resort, Ion Bazac.
Sorin Oprescu: Pacienţii care se tratează la Obregia cumpără droguri chiar din zona spitalului Consumatorii de etnobotanice care urmează un tratament de recuperare la Centrul de Asistenţă Integrată a Adicţiilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" cumpără droguri chiar din zona unităţii sanitare şi de multe ori traficanţii pătrund în spital, susţine primarul general, Sorin...