Cele mai citite
 


Gorj: Necesar de personal medical la cabinetele şcolare din municipiul Târgu-Jiu
joi, 30 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de şapte posturi sunt vacante, în prezent, la nivelul unităţilor de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu, urmând ca în perioada următoare să fie vacantate încă trei.
Şeful Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Constantin Fârţă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, la ora actuală, în municipiu există opt cabinete medicale destinate elevilor, din care unul este stomatologic, acestea fiind deservite de 33 de angajaţi. Dintre aceştia, 25 sunt asistenţi medicali, iar opt medici, la care se mai adăugă trei mediatori. Personalul este însă insuficient, actualii asistenţi şi medici întâmpinând greutăţi în desfăşurarea activităţii dat fiind numărul foarte mare de elevi şi preşcolari din oraş.
"Sistemul de blocare al posturilor ne îngreunează activitatea. Personalul medical e tot mai puţin şi nu se pot face angajări. Pentru circa 24.000 de elevi şi preşcolari din municipiu nu se poate desfăşura activitatea cu un număr de şapte posturi vacante, cărora li se mai adaugă şi cele trei ale persoanelor care solicitat să se pensioneze. Am făcut solicitări pentru deblocarea posturilor încă de acum două luni. Investim foarte mult în aceste cabinete şi mai avem nevoie de medici şi asistente. Nu putem spune că funcţionăm deficitar deoarece asigurăm actul medical pentru toate şcolile, dar cu greu, personalul având un volum mult prea mare de muncă", a precizat Constantin Fârţă.
Acesta a menţionat că personalul care ar putea fi angajat pe posturile vacante ar putea fi distribuit în unităţile din nordul şi sudul municipiului. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Deficit de medici şi asistenţi în cabinetele şcolare din judeţ Numărul medicilor şi asistenţilor care activează în cabinetele şcolare de pe raza judeţului Gorj este unul deficitar, având în vedere faptul că în ultimii ani s-a aflat în scădere din cauza pensionărilor cadrelor medicale, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate...
Gorj: Circa 23.000 de elevi şi preşcolari, înscrişi în unităţile din municipiul Târgu-Jiu Aproximativ 23.000 de elevi şi preşcolari învaţă în unităţile de pe raza municipiului Târgu-Jiu, cei mai mulţi dintre aceştia fiind înscrişi în învăţământul liceal, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Lavinia Petriţa.
Gorj: Peste o sută de medici şi asistenţi pleacă la muncă în străinătate Peste o sută de angajaţi ai sistemului sanitar gorjean, majoritatea de la secţiile de Urgenţe şi Chirurgie, au depus, pe parcursul lunii august, cereri prin care solicitau aprobarea plecării la muncă în străinătate, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Sanitas Gorj, Valentin...
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Gorj: 50 de locuri de muncă în Germania pentru asistenţi medicali generalişti Un număr de 50 de locuri de muncă în Germania sunt puse la dispoziţia şomerilor gorjeni prin programul Eures, a declarat, vineri, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, Romeo Chiriac.
Tulcea: Deficit de asistenţi în reţeaua de cabinete medicale şcolare Aproximativ 20% din posturile de asistenţi medicali din cabinetele unităţilor de învăţământ din municipiul Tulcea sunt blocate de aproape doi ani, din cauza fondurilor insuficiente alocate reţelei de medicină şcolară, potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) Tulcea, Ştefania...