Cele mai citite
 


O echipă din România a dezvoltat o aplicaţie pentru iPhone menită să detecteze cancerul de piele
joi, 30 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie, Oncologie
 

O echipă de doi medici dermatologi şi doi programatori din România lucrează la o nouă aplicaţie pentru iPhone prin care, cu ajutorul camerei de fotografiat a aparatului, vor putea fi detectate cazurile de cancer de piele încă din faze incipiente, conform site-ului mobihealthnews.com.

Noua aplicaţie medicală pentru iPhone poartă numele de Skin Scan.
În primă instanţă un utilizator de iPhone face o fotografie a unei aluniţe care îl îngrijorează, cu ajutorul camerei foto a aparatului Apple. Apoi intră în acţiune programul Skin Scan care foloseşte un algoritm propriu pentru a analiza caracteristicile ţesutului fotografiat şi pentru a da un verdict cu privire la modul în care se dezvoltă această aluniţă, indicând dacă există, riscul de a se dezvolta într-un melanom.
Mai mult decât atât, programul conţine şi o funcţie de căutare a celui mai apropiat cabinet dermatologic, după detectarea unui posibil melanom.AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Screening gratuit pentru cancerul de piele prin campania 'Un viitor fără pată' a FABC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a lansat joi cea de-a patra ediţie a campaniei 'Un viitor fără pată' printr-un program gratuit de screening pentru cancerul de piele, intitulat "Săptămâna Testării pentru Cancer de Piele".
Alunitele si cancerul de piele. Cand este cazul sa mergem la medic In conditiile in care unul din trei cazuri de cancer depistate este cancer de piele[1], medicii avertizeaza ca devine esentiala cunoasterea semnelor care prevestesc o leziune precanceroasa sau canceroasa la debut, mai ales ca exista, de cele mai multe ori, anumite indicii care ar trebui sa ne...
Dr. Mihaela Leventer: Melanomul depistat în fază incipientă are şanse de vindecare Melanomul depistat în faza incipientă are şanse de vindecare, a declarat marţi dr. Mihaela Leventer, la lansarea cărţii 'Să înţelegem melanomul', ediţia 2012, cu ocazia marcării Zilei Melanomului în România de Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC)...
Puteţi preveni cancerul de piele protejându-vă de soare în primii 20 de ani de viaţă Chiar dacă soarele şi transferul genetic favorizează tot mai des apariţia cancerelor de piele, diagnosticarea timpurie a afecţiunii ajută la creşterea şanselor de vindecare.
Melanomul Melanomul - Una din cele mai periculoase forme de cancer cutanat
Dr. Mihaela Leventer: Nu există educaţie şi depistare precoce în cazul cancerului de piele Medicul dermatolog Mihaela Leventer susţine că nu există educaţie şi depistare precoce în cazul cancerului de piele, iar de multe ori oamenii nu recunosc că au o problemă şi ajung la medic în faze avansate ale bolii.