Cele mai citite
 


Obezitatea creşte riscul de deces în accidentele rutiere (studiu)
joi, 30 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea
 

Obezitatea creşte semnificativ probabilitatea de deces în cazul unui grav accident rutier, arată un studiu american, citat de site-ul passionsante.be. Riscul mortalităţii se măreşte cu 21-56% la conducătorii auto supraponderali.

Până să ajungă la această concluzie, o echipă coordonată de dr Dietrich Jehle de la Universitatea din Buffalo a studiat o vastă bancă de date (pentru circa 156.000 persoane), formată din dosarele accidentelor rutiere în care s-a înregistrat moartea a cel puţin un ocupant al maşinii sau a unui 'neautomobilist' (pieton, de exemplu).

Conducătorii auto au fost împărţiţi pe grupe, în funcţie de indicele de masă corporală (IMC), mergând de la insuficienţă ponderală până la obezitate morbidă. Concluzia a fost că şoferii supraponderali de la moderat la sever - femei şi bărbaţi - prezentau un risc semnificativ mai mare de deces faţă de cei cu greutate medie. Dr Jehle arată astfel că cei care se descurcă cel mai bine într-un accident rutier sunt cei slabi.

Doctorul, profesor de medicină de urgenţă, constată că manechinele folosite în testele de accident nu exprimă diversitatea morfologică a şoferilor şi pasagerilor din maşină şi că recurgerea la 'modele obeze' ar fi utilă, în vederea îmbunătăţirii siguranţei la bord pentru această categorie de populaţie, în continuă creştere.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obezitatea la tineri duce la creşterea de două ori a mortalităţii înainte de 55 de ani (studiu) Tinerii supraponderali în jur riscă de două ori mai mult să moară înainte de 55 de ani decât cei cu greutate normală, potrivit unui studiu publicat marţi şi preluat de 20minutes.ch.
O uşoară obezitate ar favoriza longevitatea Analiza a aproape 100 de studii realizate în toată lumea ajunge la o concluzie surprinzătoare: persoanele supraponderale şi uşor obeze trăiesc mai mult decât cele cu greutate normală, în timp ce obezitatea severă creşte semnificativ riscul de mortalitate, scrie Le Point.fr.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
Obezitatea începe în viaţa intrauterină (studiu) Se ştie că un copil născut de o mamă supraponderală prezintă un risc crescut de obezitate, cu tulburările proprii excesului de greutate. Cercetători englezi demonstrează că fenomenul începe chiar din viaţa intrauterină, relatează passionsante.be.
Obezitatea afectează 13 la sută din populaţia mondială adultă (studiu) Obezitatea aflată în plină expansiune la nivel mondial afectează în prezent aproape 650 de milioane de adulţi sau 13 la sută din populaţia mondială adultă, putând ajunge la 20 la sută până în anul 2025 dacă ritmul actual al răspândirii acestei epidemii continuă, potrivit unui studiu publicat vineri în...
Obezitatea afectează viaţa sexuală! Află cum se poate trata! Impotenţa, numită şi disfuncţie erectilă, reprezintă imposibilitatea de a ajunge la şi a menţine o erecţie satisfăcătoare pentru contactul sexual. Studiile arată că aceasta afecţiune apare adesea ca urmare a obezităţii, care are un efect considerabil asupra performanţei sexuale a bărbaţilor...