Cele mai citite
 


Piaţa asigurărilor private de sănătate, în creştere cu 35% în T1 2011
joi, 30 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Valoarea primelor brute subscrise în primele trei luni ale anului 2011 a crescut, după o perioadă de scădere a activităţii de subscriere în 2010, cu 35,57%, de la 5,35 milioane lei la 7,25 milioane lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).
/1 euro=4,21 lei/
Creşterea a întâlnit aşteptările analiştilor de asigurări, care preconizau, în 2010, o apreciere de 30% pentru sectorul asigurărilor private de sănătate în 2011.
Mai mult, şi clasa asigurărilor private de viaţă a înregistrat o creştere de 3,34% în primul trimestru din 2011.
În cazul asigurărilor de sănătate, asiguratorii s-au adaptat fluctuaţiilor pieţei şi au pus la dispoziţia clienţilor o gamă largă de poliţe de asigurări private de sănătate, ale căror preţuri variază în funcţie de complexitatea serviciilor oferite. Atât asigurările corporate, cât şi cele individuale s-au diversificat pentru a veni în întâmpinarea clienţilor cu venituri ridicate, care doresc servicii de sănătate complete, dar şi pentru a mulţumi clienţi cu venituri mai mici, în căutare de poliţe de asigurări de tip basic.
În acest moment, opt milioane de români plătesc asigurări de sănătate, însă cei care cer servicii medicale se ridică la 18 milioane, arată statisticile Casei Naţionale de Asigurări de Sănatate şi ale ANAF. Dintre aceştia, peste 140.000 de persoane fizice, 632 de companii mari şi alte 157.358 firme mici şi mijlocii au adunat numai la nivelul anului 2009 datorii de peste 451,3 milioane de euro la fondul asigurărilor sociale de sănătate.
Aşadar, în cazul în care contribuţiile pentru asigurările de sănătate pe care angajatorii şi angajaţii trebuie să le plătească către stat ar trece în sectorul privat, atunci ar fi deblocate aproximativ cinci miliarde de euro, cât reprezintă bugetul asigurărilor sociale din România la momentul actual, potrivit datelor CSA.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Signal Iduna lansează în România două asigurări de sănătate care nu necesită evaluarea medicală a clientului Grupul Signal Iduna, unul dintre cele mai importante conglomerate financiare din Europa, a anunţat, marţi, lansarea pe piaţa din România a două pachete de asigurări de sănătate care nu necesită evaluarea stării de sănătate a clientului la încheierea contractului.
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...