Cele mai citite
 


Suceava: Doar un medic de familie nu a semnat contractul cu CJAS
joi, 30 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un singur medic de familie din judeţul Suceava a renunţat voluntar să semneze contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul CJAS Suceava, Cristian Bleorţu.
Potrivit acestuia, până pe 15 iunie s-au preluat cererile şi documentele depuse de furnizorii de servicii medico-farmaceutice în vederea încheierii contractelor pe anul 2011, pentru fiecare segment de servicii medicale. La nivelul serviciilor de contractare ale CJAS Suceava s-au verificat documentele depuse de furnizori în vederea încheierii contractelor şi a fost respins un număr total de 36 de dosare, respectiv 13 dosare depuse de medici stomatologi (lipsă dovadă plată FNUASS), trei dosare depuse de furnizorii de recuperare-reabilitare, cinci dosare depuse de furnizorii de servicii medicale paraclinice, cinci dosare depuse de medicii de familie (lipsă dovadă plată FNUASS), un dosar farmacie, opt dosare ale furnizorilor de dispozitive medicale şi un dosar depus de spital.
Comisia de soluţionare a contestaţiilor a analizat documentaţia depusă de furnizorii care au contestat respingerea dosarelor şi a decis admiterea a 28 de contestaţii, având în vedere că au fost înlăturate cauzele ce au condus la respingerea iniţiala a dosarelor depuse. Astfel, au rămas respinse opt dosare, dintre care două furnizori servicii medicale stomatologice, un furnizor servicii medicale recuperare-reabilitare, un furnizor servicii paraclinice, un medic de familie şi trei furnizori de dispozitive medicale.
Pe categorii de furnizori numărul contractelor încheiate sunt: asistenţă medicală primară - 283; asistenţă medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţi clinice - 92; asistenţă medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţi paraclinice - 22; asistenţă medicală stomatologic - 75; asistenţă medicală spitalicesc - 10; asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar - 1; asistenţă medicală de recuperare - 14; acordarea medicamentelor - 121; acordarea dispozitivelor medicale - 64; îngrijiri la domiciliu - 3.
Cristian Bleorţu a precizat că bugetul alocat pentru perioada iunie - decembrie 2011, pentru servicii medico-farmaceutice, este în valoare de 112.781.010 lei, din care pentru spitale 66,726 milioane de lei şi 12,392 milioane de lei pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală.
Potrivit directorului CJAS Suceava, bugetul alocat lunar spitalelor din judeţ înregistrează o creştere de 35% faţă de media lunilor ianuarie - mai 2011 şi 25% faţă de media lunara a anului 2010, având în vedere introducerea sistemului de clasificare a unităţilor spitaliceşti.
În opinia lui Bleorţu, bugetul alocat este ''mulţumitor'' şi speră că va acoperi necesarul, având în vedere şi rectificarea bugetară care, potrivit acestuia, la Sănătate va fi pozitivă.AGERPRES/(A - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Casa Judeţeană de Sănătate a finalizat procesul de contractare cu furnizorii de servicii Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a finalizat procesul de contractare pe anul în curs cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale din judeţ.
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Suceava: Bugetele alocate de CJAS spitalelor, mai mari decât cele de anul trecut Bugetul alocat în anul 2014, în Suceava, pentru servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale este în valoare de 327.700.900 lei, cu 6,37% mai mare decât cel iniţial pentru anul 2013, a declarat, joi, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, Adela Băişanu.
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
CJAS Suceava a încheiat acte adiţionale cu furnizorii de servicii medicale pentru trei luni Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a încheiat, pentru asigurarea continuităţii acordării asistenţei medicale în judeţ în perioada ianuarie - martie 2014, acte adiţionale la contractele de furnizare servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale din anul 2013, a declarat presei...