Cele mai citite
 


Timiş: O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean
joi, 30 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă prelevare de organe, a 16-a din acest an, a avut loc, miercuri dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, de la un bărbat de 40 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, în urmă cu o săptămână, şi a intrat în moarte cerebrală.
"Starea pacientului a fost foarte gravă încă de la internare, fiind în comă de gradul IV. După declararea morţii cerebrale, familia şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor", a declarat dr. Dan Ilincariu, coordonator Transplant la Spitalul Judeţean Timişoara.
Prelevarea organelor a fost efectuată de echipe din Bucureşti, Cluj-Napoca, precum şi de echipe de la Clinicile de Ortopedie-Traumatologie şi Casa Austria ale Spitalului timişorean.
Rinichii au fost preluaţi de echipa din Cluj, iar ficatul, oasele şi tendoanele de echipa de medici din Bucureşti. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Harghita: O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Miercurea Ciuc, 18 iun /Agerpres/- Mai multe echipe de medici specialişti au efectuat sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o nouă prelevare de multi-organ, donatorul fiind un bărbat de 51 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral şi a intrat în moarte cerebrală.
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Timiş: Prima prelevare de organe din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara, 8 ian /Agerpres/ - Prima prelevare de organe din acest an a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.