Cele mai citite
 


Şeful Agenţiei Naţionale de Transplant, vizat de ancheta DIICOT
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ - Procurorii DIICOT au extins ancheta în cazul traficului de ovule de la clinica Sabyc şi asupra şefului Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Surse judiciare au declarat că procurorii vor cerceta modul în care Agenţia Naţională de Transplant a dat acreditare clinicii Sabyc în luna iulie, cu doar o săptămână înainte ca DIICOT să înceapă urmărirea penală împotriva medicilor israelieni. Potrivit unor informaţii apărute în presa centrală, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, l-a demis din funcţie, luni, pe Victor Zota, însă acesta susţine că nu a primit nimic oficial în acest sens. Ion Bazac declara, pe 23 iulie, că va verifica de ce clinica Sabyc a primit avizul exact cu o săptămână înainte de declanşarea anchetei DIICOT.

Bazac mai spunea că urmează a fi investigat, împreună cu Agenţia de Transplant, faptul că la clinica respectivă au lucrat medici israelieni fără permis de muncă, iar avizul a fost eliberat numai pe baza documentelor trimise de clinică din care rezulta că acolo lucrează medici români.

În acest caz, au fost arestate trei persoane, şeful clinicii Harry Mironescu, fiul său, Yair Miron, precum şi secretara clinicii Sabyc, Cecilia Borzea, iar alte 30 de persoane sunt cercetate în stare de libertate.AGERPRES/(Eusebi Manolache)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
Ministrul Sănătăţii despre moţiunea de la Senat: O autoacuzare a colegilor de la PSD Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Ministrul Cseke Attila a declarat, luni, la dezbaterile din Senat asupra moţiunii simple pe Sănătate, că aceasta ar reprezenta, de fapt, 'o autoacuzare' a social-democraţilor şi s-a arătat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)
Ministrul Sănătăţii a prezentat noua politică a medicamentului Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, noua politică a medicamentului, subliniind că principalele obiective sunt creşterea accesului pacientului la tratamente moderne, încurajarea prescripţiei generice pe bază de Denumire Comună Internaţională (DCI) şi stabilirea...
Ministrul Sănătăţii anunţă scăderea preţurilor la compensate de la 1 februarie Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat, joi, la finalul întâlnirii cu producătorii, importatorii şi farmaciştii, că preţul la medicamentele compensate s-ar putea reduce cu 10% de la 1 februarie. (Sursa: Agerpres)
Ministrul Sănătăţii a vizitat spitalul Victor Babeş Bucureşti - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a vizitat, sâmbătă, Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale "Victor Babeş" din Capitală, în urma unui raport primit de la Centrul pentru Boli Transmisibile care evidenţează o creştere a infecţiilor acute respiratorii, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul...