Cele mai citite
 


Cancerul de sân: Experţii americani s-au pronunţat împotriva medicamentului Avastin
vineri, 1 iulie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Experţii dintr-o comisie independentă consultată de Agenţia americană pentru medicamente (FDA) s-au pronunţat miercuri în unanimitate împotriva menţinerii pe piaţă a medicamentului Avastin, produs de laboratoarele elveţiene Roche, şi destinat tratării cazurilor avansate de cancer de sân, transmite AFP.

Invocând faptul că două studii clinice independente asupra acestui medicament au demonstrat că nu este deloc eficient pentru tratarea cancerului de sân şi în plus mai provoacă şi efecte secudnare grave, cei 6 experţi au recomandat FDA să retragă autorizaţia de comercializare pentru Avastin. În acelaşi timp laboratorul farmaceutic Roche a anunţat că a început un nou studiu privind efectele acestui medicament.

Această echipă de experţi a confirmat astfel celelalte recomandări privind retragerea medicamentului Avastin de pe piaţă primite de FDA în decembrie.

Avastin este un medicament care ar trebui să împiedice formarea de vase de sânge care să hrănească tumorile. Combinat cu un alt medicament, Taxotere, Avastinul avea efectul de a încetini progresia cancerelor de sân în formă avansată, mărind şansele de supravieţuire ale bolnavelor.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
de CUMPAR
CUMPAR AVASTIN 0729.397.711

de Nina, Pretty Ballerina
De ce-l cumperi? N-auzi ca nu e bun??

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţi americani recomandă începerea screening-ului pentru cancerul de sân de la vârsta de 50 de ani Femeile care nu au un risc crescut cunoscut de cancer de sân ar trebui să înceapă după vârsta de 50 de ani să facă screening mamografic de două ori pe an până la vârsta de 74 de ani, potrivit unei recomandări finale emise marţi de un grup de lucru influent din SUA, informează xinhuanet.com.
Cancerul de sân: Aceeaşi rată de supravieţuire la simpla extirpare a tumorii şi la dubla mastectomie (studiu) Femeile cu cancer la un sân care au optat pentru o dublă mastectomie (îndepărtarea chirugicală a ambilor sâni) au supravieţuit tot atât de mult cât cele care au fost supuse unei operaţii de extirpare a tumorii urmate de radioterapie, arată un studiu american publicat marţi în Journal of the American...
Cercetătorii americani dezvoltă o nouă metodă de imunoterapie în cancerul de sân Carolyn Bertozzi, profesor de chimie la Universitatea Stanford, a arătat că eliminarea unor zaharuri din jurul celulelor cancerului de sân poate activa sistemul imunitar înnăscut care începe să atace şi să distrugă ţesutul tumoral, informează agenţia Xinhua.
SUA: Medicamentul Avastin, folosit împotriva cancerului mamar, recomandat a fi retras de pe piaţă O comisie de experţi din SUA a recomandat Agenţiei pentru Alimentaţie şi Medicamente (FDA) să retragă de pe piaţă produsul Avastin (bevacizumab), folosit în tratamentul împotriva cancerului mamar, transmite miercuri Efe.
Gândurile rele sporesc efectele secundare ale tratamentelor în cancerul de sân (studiu) Efectele secundare ale anumitor tratamente pentru cancer de sân depind îndeaproape de temerile pacientelor, cele ce se tem cel mai mult suferind cele mai semnificative efecte secundare, potrivit unui studiu publicat marţi în revista 'Annals of Oncology', citat de agenţia France Presse (AFP).
Mamografiile periodice reduc cu 40% mortalitatea de cancer de sân în rândul femeilor între 50 şi 69 de ani (studiu) Femeile cu vârste între 50 şi 69 de ani care efectuează în mod regulat mamografii la fiecare doi ani reduc cu 40% riscul de a muri de cancer de sân, arată un vast studiu internaţional publicat miercuri în New England Journal of Medicine, informează AFP.