Cele mai citite
 


Cluj: Personalităţi de renume ale vieţii universitare - Cetaţeni de Onoare ai Municipiului
vineri, 1 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru personalităţi de renume ale vieţii universitare clujene - rectorul Universităţii Tehnice, prof. univ. dr. Radu Munteanu, preşedintele Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", prof. univ. dr. Marius Bojiţă, fostul rector al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima", prof. univ. dr. Aurel Marc, şi fostul rector al Universităţii de Artă şi Design, prof. univ. dr. Ioan Sbârciu - sunt, începând de joi, Cetăţeni de Onoare ai Municipiului Cluj-Napoca.
La ceremonia de decernare a titlului, desfăşurată la sediul Primăriei, au fost prezenţi peste două sute de reprezentaţi ai mediului academic.
Primarul Sorin Apostu i-a avut alături, la prezidiul adunării festive, pe prefectul Florin Stamatian, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Andrei Andreicuţ, pe protopopul greco-catolic Cristian Sabău, precum şi pe cei patru profesori universitari clujeni cărora le-au fost înmânate însemnele de Cetaţeni de Onoare ai Municipiului.
În discursul rostit în cadrul ceremoniei, Sorin Apostu a evidenţiat că decernarea acestui titlu reputaţilor profesori universitari "este o modestă recunoaştere a unor strălucite merite".
"Vom continua recunoaşterea celor care au condus destinele universităţilor clujene. Acesta este doar începutul şi mă bucur că au acceptat provocarea de a fi alături de municipalitate", a spus primarul Sorin Apostu.
Pentru fiecare din cele patru personalităţi ale mediului academic a fost rostit câte un Laudatio, care a subliniat atât meritele deosebite în viaţa universitară, cât şi implicarea concretă în viaţa cetăţii.
"Strălucita activitate de rector, de profesor al disciplinei Farmacie a universităţii, de membru fondator al Colegiului Farmaciştilor din România, dedicarea tuturor energiilor sale profesiei, contribuţia la stabilirea unor statornice relaţii internaţionale cu instituţii partenere" au fost menţionate în privinţa prof. univ. dr. Marius Bojiţă; profilul "rectorului, dascălului şi artistului oboist de clasă internaţională Aurel Marc" au fost evocate de muzicologul Cornel Ţăranu - membru corespondent al Academiei Române; calităţile de excepţie ale "perfecţionistului" profesor Radu Munteanu şi "eleganţa raporturilor sale cu cei din jur" au fost, de asemenea, evidenţiate în cadrul de ceremoniei, precum şi rolul pictorului Ion Sbârciu - presedinte al Universităţii de Artă şi Design (UAD) - în lansarea Academiei de toamnă 'Europa Artium', prin care a fost creat un spaţiu al întâlnirii pentru reprezentanţii artei contemporane europene.
Printre participanţii la festivitatea de la sediul Primăriei s-au numărat rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, prof. univ. dr. Doru Pamfil, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, chestor Ioan Păcurar, cunoscutul taragotist Dumitru Fărcaş, precum şi numeroşi reprezentanţi ai instituţiilor clujene. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Trei reprezentanţi de renume ai vieţii medicale - în competiţia pentru funcţia de rector al UMF Competiţia pentru funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca se va desfăşura, joi, 15 decembrie, între trei reprezentanţi de frunte ai învăţământului superior medical - profesorii universitari dr. Constantin Ciuce, Petru Adrian Mircea şi Alexandru...
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Cluj: Noua Cartă a UMF aduce modificări în structura de conducere a instituţiei Noua Cartă a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, adoptată în forma avizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a modificat structura de conducere a universităţii, iar funcţia de preşedinte al UMF nu se mai regăseşte în actuala configuraţie...
Cluj: Prof. univ. dr. Simona Rednic: Prevalenţa sclerodermiei nu este cunoscută în mod real (interviu) Prof.univ. dr. Simona Rednic, şeful Departamentului de Reumatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, a acordat un interviu AGERPRES, în care oferă detalii despre sclerodermie, o boală rară, dar care afectează epiderma şi organele interne.
Cluj: Profesori de la UMF din Cluj-Napoca şi Viena au discutat despre competenţele profesionale în educaţie Profesorii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" şi directorul Departamentului de Educaţie Medicală al Universităţii de Medicină din Viena, prof. univ. dr. Richard Maerz, au discutat, în aceste zile, la Cluj-Napoca, despre perfecţionarea competenţelor profesionale în educaţie...
În premieră în România, rectorul unei universităţi va fi desemnat prin concurs public În premieră în România, începând de luni până vineri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş se desfăşoară concursul public pentru desemnarea rectorului.