Cele mai citite
 


Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor centre de dializă de către Fresenius Nephrocare România
vineri, 1 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunile de concentrare economică realizate prin dobândirea controlului unic de către SC Fresenius Nephrocare România SRL, asupra SC Renamed Medical Service II SRL, SC Renamed Dialcare SRL, SC Renamed Nefrodial SRL şi SC Renamed Nefrodiamed SRL, se arată într-un comunicat al autorităţii naţionale de concurenţă.
De asemenea, autoritatea română de concurenţă a autorizat dobândirea de către Fresenius Medical Care Beteiligungsgesellschaft a controlului unic asupra SC Nefromed SRL şi SC Nefromed Dialysis Centers SRL.
Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunile de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acestora cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice şi Instrucţiunile privind angajamentele în materia concentrărilor economice.
Pieţele relevante analizate în cadrul operaţiunilor de concentrare economică sunt piaţa serviciilor de hemodializă din aria de captare (calculată la 50 de km) a centrelor de dializă achiziţionate, piaţa serviciilor de dializă peritoneală din aria de captare a centrelor de dializă achiziţonate şi piaţa naţională a comercializării produselor de dializă.
'Analiza Consiliului Concurenţei a relevat faptul că operaţiunile de concentrare economică ridicau îngrijorări de natură concurenţială, care au fost însă înlăturate prin asumarea de angajamente, atât structurale cât şi comportamentale, de către Fresenius' a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
În ceea ce priveşte angajamentele structurale, Fresenius s-a angajat ca, într-un interval de un an calendaristic de la data deciziei de autorizare a operaţiunii de concentrare economică, să cesioneze clinicile de dializă deţinute de către Renamed în localitatea Oradea şi de către Nefromed în localitatea Botoşani.
Fresenius nu va condiţiona centrele de dializă care achiziţionează aparatură marca Fresenius să cumpere la pachet şi alte echipamente sau consumabile Fresenius în perioada de garanţie şi postgaranţie a acestora sau după expirarea acestor perioade.
În privinţa pieţelor geografice specifice Sibiu şi Neamt (zona de captare de 50 de km în jurul clinicilor de dializă operate de Nefromed în Sibiu şi Neamt) Fresenius se angajează să prelungească durata contractelor de furnizare a produselor încheiate cu clinicile de dializă terţe existente în aceste regiuni, în măsura în care acestea îşi exprimă acordul în acest sens şi, de asemenea, să raporteze Consiliului Concurenţei preţurile practicate pentru produsele comercializate clinicilor terţe şi numarul de pacienţi dializaţi transferaţi de la clinicile terţe către Fresenius.AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea International Healthcare Systems de către Diaverum Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea societăţii International Healthcare Systems şi a activităţii nefrologie a firmei Inter Health Systems de către companiile Diaverum România şi Diaverum Holding.
Cele mai noi informaţii privind transplantul şi insuficienţa renală, prezentate la Congresul de Nefrologie Al VII-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant şi Acces Vascular, care a început, joi, la Bucureşti, aduce în atenţie o serie de noutăţi privind dializa peritoneală, actualităţi în managementul anemiei la pacienţii cu insuficienţă renală cronică, dializa hepatică la pacienţi cu insuficienţă...
Conf. dr. Serafinceanu: În România sunt 150.000 de pacienţi cu diabet zaharat şi boală renală avansată Cel puţin 150.000 de pacienţi cu diabet zaharat şi boală renală avansată sunt în prezent în România, a declarat vineri conf. dr. Cristian Serafinceanu în cadrul conferinţei Zilele Institutului Naţional "Prof. dr. N. Paulescu".
Centrul de dializă din cadrul Institutului Clinic Fundeni a fost reabilitat Departamentul de dializă pentru adulţi şi copii din Institutul Clinic Fundeni a fost reabilitat, aici tratându-se anual 25 de adulţi şi 25 de copii prin procedee de hemodializă şi dializă peritoneală.
Cluj: Vacanţă fără griji, pentru 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă Un grup de 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă petrec câteva zile de vacanţă, începând de vineri, până în 4 ianuarie 2013, într-o tabără organizată pentru ei de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", la Hotelul "Univers T" din Cluj-Napoca, aflat în administraţia Consiliului...